20.–27. okt.
Streaming, VIDEO

Hører du hele tiden at programmering er det store nye som alle bør kunne? Vet du ikke helt hvor du skal begynne? Tekna ønsker å bidra til en god introduksjon til programmering gjennom et samarbeid med Simula, og dette kurset vil få deg trygt over dørstokken. Kurset gir en «ufarlig» introduksjon til programmering, og kan fungere som et springbrett til videre læring innenfor mer spesifikke bruksområder.

Meld meg på

Beskrivelse

Over to kvelder får du en helt grunnleggende introduksjon til algoritmisk tenkning og til sentrale programmeringskonsepter som variabler, typer, betingelser, løkker m.m. Begrepene forklares gjennom enkle eksempler knyttet til bearbeiding av både tall og tekst. De ulike konseptene settes så sammen for å løse litt større problemer.

Kurskvelder: Onsdag 20. oktober fra kl. 17.00 til 20.00 og onsdag 27. oktober fra kl. 17.00 til 20.00.

Alt dette får du for kun kr. 200 i egenandel. Avdelingsfagrådet i Innlandet sponser resten!

I kurset benytter vi oss av programmeringsspråket Python, slik at man også får en generell innføring i syntaks i dette språket.

Kurset tar utgangspunkt i at deltakerne har lite eller ingen tidligere erfaring med programmering. Du vil ikke være ferdig utlært som programmerer etter to kvelder, men du vil ha tatt et første steg på veien.

Kurset vil bli gjennomført som et videomøte med zoom. Zoom gjør det mulig å følge undervisning og kommunisere med hele gruppen, samtidig som det kan etableres grupperom med mindre grupper når dere jobber med oppgaver.

Det anbefales at du har to skjermer tilgjengelig hvis mulig, slik at du kan følge med på kursholder, samtidig som du kan kode.

Simula er vert for møtet med egen bedriftskonto, og du som deltager får tilsendt en link og blir med via en nettleser.

Du vil bruke modulen Spyder til å skrive og kjøre programmene du lager.

Dette installerer du på forhånd ved å laste ned pakken Anaconda gratis fra nett her

Du vil få utdelt et kompendium med kursets innhold og oppgaver.

Om foreleserne og Simula

Marie Roald er kursholder. Hun vil ha med seg flere assistenter for å sikre seg tett oppfølging med god hjelp for alle kursdeltagerne.

Roald er PhD-student ved Simula. Hun har en mastergrad i anvendt matematikk og har tidligere utviklet dataprogram for å automatisere analysen av ultralydbilder. Nå er hun stipendiat ved Simula og jobber med å utvikle nye metoder for å kombinere informasjon fra ulike kilder, såkalt data fusion.

Hun har flere års erfaring med programmeringsundervisning på Simulas kodekurs, både for lærere og ikke-lærere som vil ha en innføring i programmering.

Simula Research Laboratory AS ble etablert i 2001 og driver med grunnleggende langsiktig forskning innen IKT på et høyt internasjonalt nivå, med hovedmål å skape kunnskap om grunnleggende vitenskapelige utfordringer av verdi for samfunnet. Forskningen er organisert i store og fokuserte prosjekter innenfor fem delområder; kommunikasjonsteknologi, beregningsvitenskap, programvareutvikling, maskinlæring og kryptografi (datasikkerhet).

Gjennom datterselskapet Simulaskolen (Simula School of Research and Innovation AS) gjennomfører Simula en rekke utdanningsaktiviteter rettet mot skolen. For å møte samfunnets økende behov for grunnleggende programmeringskompetanse har de lansert Kodeskolen, som blant annet arrangerer kodekurs for lærere. Kursene er tilpasset lærernes behov i klasserommet og de nye kompetansemålene i fagfornyelsen.

Finn frem:

Du får tilsendt Zoom lenke i forkant av kurset

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

Github kurs

29. sep.
kl. 17:00–20:00

IT og tele

Digitale Tvillinger

28.–29. okt.