Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
OVERVELDENDE: God planlegging er avgjørende for et vellykket utdrikningslag.

Kursinnsikt

Tipsene for et vellykket utdrikningslag

Publisert: 26. jan. 2023

Utdrikningslaget er et høydepunkt før selve bryllupsdagen, men det krever litt planlegging. Vi viser deg hvordan du går frem for at festen skal bli en suksess.

Å få ansvaret for et utdrikningslag kan være overveldende, men også en fantastisk anledning til å skape en drømmedag for en person som betyr mye for deg.

Det å planlegge et utdrikningslag kan på mange måter sammenlignes med andre prosjekter du kanskje møter på i arbeidshverdagen eller på hjemmebane. Prosjekter er gjerne unike engangsoppgaver, som krever god planlegging og godt samarbeid for at sluttresultatet skal bli bra.

Først og fremst bør du ta utgangspunkt i personen som skal drikkes ut, og tenke over hva vedkommende setter pris på. Er det en som liker fart og spenning? Eller er personen interessert i musikk, idrett eller bare å skravle og ta det med ro?

Det enkle er ofte det beste, også når det gjelder markeringen som et utdrikningslag er. Legg heller vekt på god stemning og å ha det hyggelig, enn å skulle klemme inn så mange aktiviteter som mulig. Da risikerer du at det hele bare blir mas.

Tips! På nettsiden prosjektveiviseren.no kan du se en modell av faseinndeling for prosjekter. De fem fasene er konsept, planlegging, gjennomføre, avslutte og realisere. Prosjektveiviseren kan brukes til prosjekter som utdrikningslag.

Når bør du begynne planleggingen?

Det er gjerne forlover som arrangerer utdrikningslaget, og det er lurt å starte planleggingen tidlig. Jo tidligere du setter en dato, desto større er sjansen for at alle inviterte kan være med – og ikke minst at bruden eller brudgommen ikke lager andre planer.

Det er også en fordel å være tidlig ute dersom dere skal booke ulike aktiviteter eller overnatting, både med tanke på pris og for å få plass.

Et utdrikningslag er som regel hemmelig for den som skal drikkes ut. Derfor bør du alliere deg med partneren for å spikre dato og finne ut hvordan dere best kan overraske hovedpersonen.

Husk at utdrikningslaget ikke være en overraskelse – dette kommer helt an på hva personen selv foretrekker.

Ønsker du å lære deg å planlegge, gjennomføre og evaluere prosjekter? Sjekk ut Teknas prosjektskole her!

Hvem skal inviteres?

Spør den gifteklare hvem de ønsker å ha med i utdrikningslaget. Vanligvis er det kun et utvalg gjester fra bryllupet som blir invitert, men er det snakk om et lite bryllup, kan det hende brudeparet ønsker å invitere andre i tillegg.

Lag en oversikt over alle gjestene, og sørg for å skaffe kontaktinfo til alle – gjerne både navn, telefonnummer og mailadresse. Det enkleste er ofte å opprette en lukket gruppe eller et arrangement på Facebook, der dere kan diskutere alt fra dato og sted til aktiviteter og mat.

Tips! Send ut et spørreskjema med svaralternativ til alle inviterte, hvor de kan huke av på dato, om de har allergier, og eventuelt forslag til aktiviteter og leker.

Når bør utdrikningslaget være?

Her er det helt opp til deg som arrangør og når det passer for den som skal drikkes ut. Et utdrikningslag trenger ikke å være like før bryllupet (og i alle fall ikke helgen før), og det beste er gjerne noen måneder eller uker før selve bryllupet.

Utdrikningslaget trenger ikke å vare mer enn én dag – det pleier å holde for både gjester og hovedpersonen. Hvis det er mange langveisfarende som må overnatte, er det selvfølgelig ingenting i veien for å sette av en hel helg.

Hva skal budsjettet være?

Det kan ofte koste mye å dra i bryllup, som gjerne inkluderer både reising, overnatting, gave og kanskje nytt antrekk. Derfor trenger ikke utdrikningslaget å være en stor kostnadspost – det viktigste er jo å gi bruden eller brudgommen en uforglemmelig dag!

Utdrikningslag er et spleiselag, og ingenting skaper bedre stemning enn å gjøre noe sammen. Skal dere starte dagen med felles frokost eller være et sted hvor dere lager felles middag, kan dere fordele slik at alle tar med noe hver til måltidene, samt egen drikke. Dette er også rimeligere enn å spise ute på restaurant.

Og husk at et utdrikningslag med overnatting ikke trenger å koste skjorta. Dere kan for eksempel bruke egen hytte eller feriehus dersom noen har tilgang på dette, leie privat eller hytte gjennom for eksempel DNT. La overnattingsstedet være utgangspunktet for budsjettet og opplegget for dagen. Gjør det enkelt, og husk at det er viktigere å ha det hyggelig enn heseblesende.

Opprett gjerne et digitalt budsjett, som du kan dele med alle som skal være med. Sørg for å gi de inviterte en påmeldings- og betalingsfrist, slik at du ikke må betale eller legge ut for masse selv. Husk også å inkludere alt av kostnader for den som drikkes ut, for hovedpersonen skal slippe å betale.

Les også: Den ultimate prosjektguiden for deg som skal arrangere bryllup.

Hva skal dere gjøre?

Et utdrikningslag er gjerne sammensatt av både barndomsvenner, familie, studievenner og kollegaer, så her gjelder det å legge opp en dag som passer for alle. Felles aktiviteter er gøy og skaper god stemning, med utgangspunkt i noe den gifteklare er interessert i.

Er det en sportsinteressert person, kan det være gøy å arrangere olympiske leker, rebusløp eller turnering. Eller hva med go-kart, klatrepark, «escape room» eller aktivitetssenter som «Fangene på fortet»? Er personen glad i friluftsliv, kan en campingtur i skogen med god mat og drikke være hyggelig.

Liker personen fest og moro, kan ølsmaking, vinkurs, karaoke, bar til bar-runde eller dansekurs være gøy. Ønsker personen en rolig dag, er champagnelunsj, spa, afternoon tea eller badstue koselige og avslappende ting å gjøre.

Utdrikningslaget er også en super anledning til å vise hva alle setter pris på med personen som skal gifte seg. For eksempel kan du be alle ta med en liten gave som sier noe om forholdet vedkommende har til den som skal drikkes ut. La den vordende brud eller brudgom pakke opp og gjette hvem som har tatt med gaven og hva den betyr. Eller hva med å be alle om å fortelle en historie eller en morsom opplevelse de har med den gifteklare? Enkelt og kjempegøy!

Husk at ting tar tid, så kanskje holder det med et par aktiviteter i tillegg til mat? Legg også inn pauser der dere kan snakke sammen og bli litt kjent, for dere skal sannsynligvis være sammen på selve bryllupsdagen også.

Hva er viktig å huske på selve dagen?

Med god planlegging trenger det ikke å være så mye å tenke på når dagen er der. Husk at den som drikkes ut skal ha en best mulig dag uten bekymringer. Derfor bør du passe på at vedkommende får i seg nok mat og drikke (og passe mengder alkohol), og ellers har det bra.

Skal dere gjøre aktiviteter som krever spesialutstyr, treningsklær eller badetøy, må alle huske dette. Og kanskje et håndkle, sjampo og eventuelt sminkepung, om det er noe spesielt dere holder på med? Gjerne et festantrekk vedkommende kan ha på seg når det blir kveld.

Og husk også å be partneren til den som skal drikkes ut om å pakke en bag med alt den gifteklare trenger gjennom dagen.

En annen fin ting å huske på selve dagen, er å sørge for at det tas masse bilder. Da har bruden eller brudgommen noe å se tilbake på i ettertid, og det kommer de garantert til å sette pris på! Eventuelt kan du kjøpe en notisbok der alle kan skrive inn en hilsen, og lime inn bildene der. Det blir en minnebok for livet.

Ønsker du å lære deg å planlegge, gjennomføre og evaluere prosjekter? Sjekk ut Teknas prosjektskole her!

Les også