Infomøte: Kompetansedugnad for DNT Sør – bærekraftig vedlikehold

Nysgjerrig på å bruke kompetansen din på dugnad for DNT Sør, koordinert gjennom Tekna? Ta med matpakka og bli med på et kort, uforpliktende infomøte!
Vi vet at mange Tekna-medlemmer ønsker å bidra med sin kompetanse og erfaring på frivillig basis for sitt nærmiljø.
Nå har du mulighet til å løse et kort, faglige dugnadsprosjekt sammen med andre Tekna-medlemmer for DNT Sør.
Om dugnadsoppgaven:
DNT Sør ønsker hjelp av Tekna-frivillige til å gjøre research og skaffe innsikt, innspill og konkrete ideer til hvordan vedlikehold og oppgradering av DNT-hytter kan skje mest mulig bærekraftig.
Hva er den mest bærekraftige måten å gjøre oppgradering og vedlikehold av eksisterende DNT-hytter på? Først og fremst med tanke på materialer (gjenbruk/nytt), men også transport av utstyr og materialer.
Et eksempel på hytte som driftes av DNT Sør er hytta i Tjønndalen i Bygland kommune, som brukes av mange friluftsfolk i Agder. Et mer moderne eksempel er hytta i Kvinen i Setelsdalsheiene.
I oppgaven inngår:
- Gjøre research, samle kunnskap/innsikt.
- Analysere og vurdere ulike grep som kan gjøres på generelt grunnlag.
- Komme med forslag til konkrete tiltak.
- Presentere arbeidet og innspillene på et møte med interesserte medlemmer fra DNT og Tekna.
Hvilken kompetanse trengs?
Har du interesse, erfaring og kunnskap som kan være relevant for dette prosjektet? Har du kanskje innsikt i materialer, bærekraft, bygg, eller miljø? Er du en reser på research? Er du en god prosjektleder og er flink til å drive framdriften i en gruppe? Gruppa av Tekna-frivillige bør bestå av en god miks med ulik kompetanse og erfaring – her kan mange bidra! Hvilke løsninger kan vi finne sammen?
Slik jobber vi
- Tekna inviterer medlemmer til å bidra. For å være med må du ha mulighet og vilje til å sette av 3–5 timer per uke på fritiden, over cirka tre måneder. Denne dugnaden starter opp 3. september og avsluttes 3. desember 2024.
- Teamet av Tekna-frivillige vil bestå av 3–6 personer, der én av dere får rollen som prosjektleder. Prosjektleder tar spesielt ansvar for møtebooking, framdrift og fokus på leveranse.
- Arbeidet vil skje både gjennom møter i gruppa (digitale/fysiske) og ved indiduelt arbeid.
- Tekna legger til rette med kickoff-møte hos DNT Sør i Kristiansand, onboarding, enkle digitale verktøy for samhandling (Teams), midtveisevaluering og overleveringsmøte.
- Teamet av Tekna-frivillige jobber ellers faglig selvstendig med oppgaven.
Les mer om opplegget fra Tekna her og om dette prosjektet og hvordan melde deg som frivillig her
Nysgjerrig, men trenger mer informasjon før du eventuelt vil melde deg til tjeneste? Da er dette matpakke-infomøtet på Teams for deg.