Hvordan hjelpe barnet ditt med matteleksene

Velkommen til å lære mer om hvordan mattefaget ser ut i dag og hvordan du kan være til hjelp når barnet ditt jobber med matteleksene.
"Nei, det er ikke slik vi skal gjøre det!" møtes mange foreldre med når de setter seg ned for å hjelpe barna med matteleksene.
Hva i all verden har skjedd med mattefaget? Hvorfor kan vi ikke gjøre det på den måten vi lærte da vi gikk på skolen? Hvordan skal jeg kunne hjelpe barnet mitt med matteleksene?
De siste årene opplever foreldre at det har skjedd store endringer med matematikkfaget, samtidig som mange skoler har sluttet å bruke fysiske læreverk. Dette gjør det svært krevende å skulle følge opp barna sine med tanke på mattelekser.
Bli med på leksehjelperkurs for å få innsikt i:
- Intensjonene bak matematikkfaget og hvordan det ser ut i praksis
- Løsing av oppgaver med strategier du kanskje ikke er vant med
- Diskusjon om arbeidsmåtene og deres fordeler og ulemper
- Konkrete råd for å hjelpe barnet med matteleksene
Det serveres pizza ved oppstart, så opplys om allergier eller andre hensyn vi må vite om i tilleggsopplysningene.
Kurset går på norsk.
Om foredragsholder
Linda G. Opheim er Teknamedlem og førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved Universitetet i Agder. Hun har bakgrunn som allmennlærer, men har utdannet seg videre og forsker på læring og undervisning av matematikk. Selv om hun nå jobber i lærerutdanningen, samarbeider hun tett med skoler og lærere og er opptatt av å forstå praksisfeltet. Siden 2019, har hun holdt kurs i leksehjelp for Tekna-foreldre, der målet har vært å hjelpe dem med å forstå den nye læreplanen som kom i 2020 og hvordan de kan støtte barna sine. Behovet har i løpet av disse årene bare vokst, og hun har derfor skrevet en bok som heter Leksehjelp i matte sammen med Kennet S. Karlsen som er aktuell i slutten av juli.
Vil du være med på å lage arrangementer og aktivitet som inspirer til realfag? Bli med i styret til faggruppen for realfagsrekruttering.