27. okt.
kl. 17:00–18:30

Byggingen av en helt ny permanent utstilling om tele- og datahistorie er museets største satsing siden flyttingen til Kjelsås i 1986. Meld deg på og ta del i vurderingen av hvilke gjenstander som skal overføres til den nye delen av museet!

Meld meg på

Beskrivelse

Teknisk museum, som nå er fusjonert med Telemuseet, har en av verdens beste samlinger på tele- og datafeltet. Med inntaket av NRKs historiske samling i 2017 er museet også sterk på mediehistorie. Det er over 40 000 gjenstander i samlingene som kunne vært aktuelle å stille ut. Fra dette må det velges og prioriteres hardt: Det er bare plass til 250 store og små gjenstander fra start.

Hvilke skal velges?

Dette har museets konservatorer jobbet intenst med de siste to årene. Nå inviteres du til å sjekke dette utvalget og stille spørsmål, melde noe savnet eller hevde at noe kanskje ikke fortjener plassen. Og tør vi kåre den eller de viktigste gjenstandene fra norsk IKT-historie?

Digitalt Museum er museenes nettportal inn i samlingene. Her kan du allerede nå gå inn og se «førsteutvalget», slik det ser ut akkurat nå.

Og kanskje enda mer interessant: De gjenstandene som akkurat nå har falt utenfor pallen kan du se her . Er det noen av disse som absolutt må med? Eller kanskje det er noen helt andre gjenstander som du kan finne ved å søke i Digitalt Museum som vi har oversett? Eller kanskje du har noe hjemme i kjelleren som ikke finnes i samlingene ennå?

Vi gleder oss til å treffe dere som kanskje har lang fartstid i bransjen, og som sikkert har gode innspill.

Arrangementet er i samarbeid med Teknisk museums Venneforening, Teknas teknologihistoriske gruppe og NITO.

Enkel servering i museets kafe fra kl. 16 for de som har forhåndspåmeldt seg.