25. nov.
kl. 18:00–19:00

Hva består smarte bygg av, og hva er nytteverdien?

Meld meg på

Tekna X er vår populærvitenskapelige formidlingsserie med sosial ramme og temaer som opptar unge. Hvert innlegg varer 8 min, så du får mye kunnskap på kort tid – også ting du ikke visste du lurte på.

Denne kvelden treffer du unge, interessante personer som jobber med smarte bygg. Foreløpig program:

 • Hvilke krav stiller vi til smarte bygg? Rune Stene, Powerhouse
 • Smarte bygg – digitale tvillinger – smarte byer, Haakon Hasli, Microsoft
 • Smartbygget på HasleLinje – grønt og brukerorientert, Jennifer Lamson og Jørgen Christoffer Flaa, Hoegh Eiendom
 • Smarthus-løsninger for varmestyring og vannlekkasjer, Ola Skar, Futurehome
 • Smart styring av strømforbruk i boliger, Daniel Høyer Iversen, Tibber

Møteleder: Magnus Gaaseby, OPAK / styreleder Tekna Bygg og anlegg
Møtet arrangeres av Tekna Bygg og anlegg & Tekna Big Data (gratis medlemskap for Tekna-medlemmer)

Ta gjerne med en venn! Møtet er gratis og åpent for alle – så lenge det er plass. Meld dere på til høyre.

Du kan kjøpe mat og drikke på Kulturhuset. Etter at vi er ferdig er Kulturhuset åpent utover kvelden.

Velkommen til en lærerik og sosial kveld. Vi gleder oss til å se deg!

Finn frem:

Hovedrommet – Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo
 • Rune Stene

  Daglig leder

  Powerhouse

  Rune Stene har arbeidet flere år med grønne konstruksjoner og grønn forretningsvirksomhet i byggsektoren. Han er i dag daglig leder i Powerhouse, et samarbeidet mellom større aktører for å realisere plussenergibygg. Blant flere styreverv er han styreleder i Zero Emission Neighbourhood (ZEN). Han er utdannet Master of Science med en Executive MBA.

 • Haakon Hasli

  Spesialist - applikasjonsutvikling

  Microsoft Norge AS

  Haakon Hasli er utdannet siviløkonom med finansspesialisering ved Handelshøyskolen BI, men jobber innenfor teknologi i Microsoft. Her har han jobbet siden 2016 med roller som bl.a. analytiker og rådgiver på Data & AI. I den nåværende rolle er han spesialist innen applikasjonsutvikling og hjelper Norges største selskaper med å transformere og innovere på sin applikasjonsportefølje.

 • Jennifer Joaquin Lamson

  Energi- og miljørådgiver

  Höegh Eiendom AS

  Jennifer Lamson er Höegh Eiendoms egen energi- og miljørådgiver og har bistått prosjektet med byggets smarte, grønne funksjoner. Jennifer har en M.Sc. fra Universitet i Aalborg og HiO innenfor Energi- og miljø i bygg. Hun har jobbet med energieffektivisering i bygg siden 2009 og har erfaring med energibruk og energitiltak i praksis.

 • Jørgen Christoffer Flaa

  Markeds- og forretningsutvikler

  Höegh Eiendom AS

  Jørgen Christoffer Flaa har master i økonomi og finans fra Heriot-Watt University fra Edinburg og en master i internasjonale relasjoner fra Jagiellonian University i Krakow. Han er Höegh Eiendoms Markeds- og forretningsutvikler og har ledet og koordinert smartbyggprosjektet på Hasle. Han har fulgt smartbygget tett, fra idé til gjennomføring og har sikret at smartbygget blir brukerorientert og funksjonelt.

 • Ola Skar

  Salgssjef Østlandet

  Futurehome AS

  Ola Skar er salgssjef på Østlandet i smarthusselskapet Futurehome. Han jobber daglig med å gjøre boligprosjekter smarte i samråd med utbyggere/installatører ved hjelp av styringer for lys, varme og sikkerhet. Han har fagbrev som elektriker med flere års erfaring, og har senere tatt en bachelorgrad i Entreprenørskap & Økonomi ved Handelshøyskolen BI. Med bakgrunnen sin vet han mye om hvorfor smarte bygg er en god investering for utbygger og kostnadsbesparende for sluttkunden langsiktig.

 • Daniel Høyer Iversen

  Data Scientist

  Tibber AS

  Daniel Høyer Iversen er data scientist i Tibber og aktiv bidragsyter til open source systemet Home Assistant. Han er sivilingeniør i fysikk og matematikk og har doktorgrad i medisinsk teknologi fra NTNU. Han jobbet som forsker ved NTNU og SINTEF ved St. Olavs hospital i flere år før han flyttet til Førde for å begynne i Tibber. I dag har han kontor i Drammen.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: