11. mai
kl. 16:00–18:00

CRISPR åpner for å redigere genene våre. Hva kan vi gjøre med denne teknologien – og hva vil den gjøre med oss? Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Meld meg på

Med CRISPR-teknologi kan vi klippe, lime og forandre DNA. Ikke bare kan vi gjøre presise endringer i DNA hos planter og dyr, men også hos mennesker. Snart er det praktisk mulig å designe de menneskene vi ønsker. Har du tenkt på det?

Tekna og Bioteknologirådet åpner for etisk debatt på Universitetet i Oslo. Få med deg diskusjonen og gjør deg opp en mening. Skaff deg innsikt i et dilemma med mange spennende fasetter! Dette er et populærvitenskaplig arrangement, gratis og åpent for alle som vil vite mer.

Du møter:

 • Ole Martin Moen, filosof, Universitetet i Oslo
 • Bjørn Hofmann, professor i medisinsk filosofi, NTNU
 • Sigrid Bratlie, Bioteknologirådet

Aslak Bonde styrer ordet.

Tekna Biotek og Tekna Helse og teknologi har årsmøte i etterkant av dette møtet. Om du har lyst til å være med, kan du lese mer og melde deg på i link under:

Årsmøte, Tekna Helse og teknologi

Finn frem:

Atrium 1, Georg Sverdrups hus

16:00 - 16:30

Mingling: Kom og snakk med oss på stand! Vi serverer noe å bite i.

16:30 - 16:40

Åpning

Direktør for Bioteknologirådet, Ole Johan Borge og Terje Sletnes, Direktør for samfunnspolitikk, Tekna

16:40 - 16:50

Hva er de langsiktige mulighetene til å endre menneskets DNA?

Sigrid Bratlie, seniorrådgiver, Bioteknologirådet

16:45 - 18:00

Debatt: Med CRISPR kan vi forbedre menneskets DNA slik vi vil. Halser etikken etter?

Debattanter:

 • Ole Martin Moen, postdoc, Senter for studier av rasjonell, språklig og moralsk handling, UiO
 • Sigrid Bratlie, seniorrådgiver, Bioteknologirådet
 • Bjørn Hofmann, professor, UiO, Det medisinske fakultet
 • Aslak Bonde

  Frittstående analytiker

  Politisk Analyse Aslak Bonde

  Aslak er politisk journalist. Han skriver analyser og kommentarer blant annet i Morgenbladet, Ukeavisen og Kommunal Rapport, i tillegg til at han leder debatter og seminarer. Han har historie hovedfag fra Universitetet i Oslo og en mastergrad i Journalistikk fra Columbia University i New York. Han har tidligere arbeidet i NRK Dagsnytt og i Aftenposten.

 • Sigrid Bratlie

  Seniorrådgiver

  Bioteknologirådet

  Sigrid er utdannet molekylærbiolog ved University of Glasgow og Imperial College London i Storbritannia. Phd fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet, hvor hun studerte mekanismer som kontrollerer celledeling. Arbeidet ble tildelt H.M Kongens Gullmedalje i 2015. Jobber nå som seniorrådgiver i Bioteknologirådet, hvor hun følger utviklingen innen bioteknologi tett, og setter fokus på både de vitenskapelige og etiske utfordringene ved dette.

 • Bjørn Hofmann

  Professor

  UiO - Det medisinske fakultet

  Bjørn er professor i medisinsk filosofi og etikk ved Norges Teknisk-naturvitenskapelige universitet i Gjøvik og ved Universitetet i Oslo. Han forsker og underviser innenfor medisinsk filosofi, etikk og vitenskapsteori.

 • Ole Martin Moen

  Post doc

  UiO - Det Humanistiske fakultet

  Ole Martin er postdoktor i filosofi ved Universitetet i Oslo, og arbeider med anvendt etikk. Moen er leder for forskningsprosjektet "What should not be bought and sold?", som er finansiert av Norges forskningsråd

I samarbeid med:

 • Bioteknologirådet