21. nov.
kl. 18:00–22:00

Denne kvelden får vi høre Magnus Vollset, forsker i vitenskapshistorie, AHKR, UiB og Nils Gunnar Kvamstø, instituttleder Geofysisk Institutt fortelle om Geofysisk Institutt sin historie og betydning fra det ble åpnet i 1948 og frem til i dag.

Meld meg på

Beskrivelse

Foredrag ved Magnus Vollset: Hovedfokus i innlegget vil være Den Norske Nordhavsekspedisjonen og Geofysisk institutt og hvordan de to bergensskolene i oseanografi og meteorologi satte Bergen på det vitenskapelige verdenskartet. Gjennom en kombinasjon av systematiske observasjoner og nye fysiske modeller, la geofysikerne i Bergen grunnlaget både for moderne værvarsling og fysisk oseanografi.

Foredrag ved Nils Gunnar Kvamstø, instituttleder Geofysisk: I dette innlegget hører du mer om Geofysisk Institutt, og hva som har preget forskingen og undervisningen fra Universitetet i Bergen åpnet i 1948 og frem til i dag. Generasjonen etter Bjerknes og Helland-Hansen sto ved roret ved Geofysisk Institutt da UiB ble etablert like etter 2. verdskrig. De var svært sentrale på ulike vis i utviklingen av det nye fakultet, både når det gjaldt profil og undervisningstilbud.

Dette møtet blir arrangert av NTVA - Norges Tekniske Vitenskapsakademi i samarbeid med Tekna Bergen.

Møtet er åpent for alle interesserte.

NB: Dette arrangementet holdes i Aulaen ved Universitetet i Bergen

Finn frem:

Aulaen UiB