22. sep.
kl. 17.00–18.00

Bli med på en guidet tur gjennom utviklingen av fagfeltet fysisk oseanografi. Møt professor Joseph Henry Lacasce som har arbeidet med fagets utvikling fra en start preget av sterke skandinaviske profiler.

Meld meg på

Beskrivelse

Studiene av fysisk oseanografi, havets fysikk, har mye av sitt utspring i Skandinavia. Dette inkluderer pionerobservasjonene til Fridtjof Nansen, de viktige teoretiske grunnlagene fra Vilhelm Bjerknes, teorien om grenselag til Vagn Walfrid Ekman, det banebrytende arbeidet til Harald Sverdrup og det teoretiske arbeidet til Carl Gustav Rossby. Som et resultat har vi "Ekman-lagene", "Sverdrup-transport" og "Rossby-bølger".

Om foredragsholderen:

Joseph Henry Lacasce er professor i meteorologi og oseanografi ved institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Han har arbeidet spesielt med storskala dynamikk i atmosfære og hav, og også for hvordan faget har utviklet seg internasjonalt fra en start preget av sterke skandinaviske profiler.

Praktisk informasjon

Arrangementet er i samarbeid med Teknisk museums Venneforening, Teknas teknologihistoriske gruppe og NITO. Enkel servering i museets kafe fra kl. 16 for de som har forhåndspåmeldt seg.

Museet er åpent til kl. 21.