23. jan.
kl. 08:30–10:00

I Norge og Trondheim tas daglig store skritt mot å kunne utnytte verdensrommet. På dette frokostmøtet vil du få presentert tre smakebiter av romfartsforskningen.

Meld meg på

Beskrivelse

Helt siden tidenes morgen har mennesker lurt på hva som finnes i verdensrommet. De siste årene har forskning på romfart og satellitter eksplodert, og det kommer stadig nye gjennombrudd.

Med grunnlag i oljeteknologien har norske forskere store muligheter til å påvirke menneskers reise ut i rommet ved hjelp av teknologioverføring. Internasjonal romfart er i rivende utvikling, og Norge er en sterk bidragsyter.

Dette frokostmøtet vil introdusere tre slike bidrag:

  • Petter Evju Skanke fra Norsk Romsenter skal fortelle om sitt arbeid innen romfartsteknologi og teknologioverføring, samt Norges involvering i romaktiviteter.

  • Roger Birkeland, stipendiat ved NTNU, vil fortelle om sin forskning på satellittkommunikasjon i Arktis, og om hvordan det bygges romteknologi og satellitter ved NTNU.

  • Til sist vil Irene Karoliussen fra CiRiS (Senter for tverrfaglig forskning i rommet) fortelle om deres arbeid med å gro mat til astronauter i verdensrommet.

Frokost serveres fra 0800, programmet starter 0830.

Finn frem:

Adresse: Munkegata 58

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Forskning og innovasjon

Podkast-innspilling; Digimed

25. jan.
kl. 09:00–15:00

Forskning og innovasjon

Helseteknologikonferansen 2019

19. mars
kl. 09:00–16:30

Forskning og innovasjon

Vannbransjens innovasjonskonferanse 2019

25. apr.
kl. 09:00–17:00