21. sep.–2. okt.

Stavanger avdeling er lokal medarrangør av Forskningsdagene. Ikke gå glipp av kjekke, interessante og tankevekkende forskningsdagsarrangementer for store og små i Stavanger, Sandnes og omegn. Alle arrangementer er gratis, men noen krever påmelding pga. kapasitet.

Meld meg på

Beskrivelse

Forskningsdagene er en nasjonal festival som hvert år arrangeres i regi av Forskningsrådet. Fra 21. september til og med 2. oktober blir det mer enn 1000 arrangementer over hele landet. Lokalt satser vi mest på fysiske arrangementer, men det vil også være et godt landsomfattende digitalt tilbud.

Årets tema er "Hav". Det er et veldig bredt tema, hvor bl.a. havbruk, fiske og fangst, energi, skipsfart, turisme, og havet i kunsten, litteraturen og historien, passer inn. Du kan etter hvert lese mer om årets festival og følge med på programmet rundt om i landet på denne siden

I vår region er det UiS, SUS, MUST, VID, Norce, Jærmuseet, Norsk Oljemuseum og Tekna som samarbeider om programmet. Vi tilbyr blant annet:

  • Debatter og samtaler, bl.a. i samarbeid med Kapittel
  • Forskningstorg, 24. september på torget i Stavanger. Tekna har ansvaret.
  • Matløype på Ullandhaug, 25. september
  • Blå mat på grønt vis, 27. september. Seminar i regi av Tekna, Blue Planet og Stiim Aqua Cluster
  • Forsker Stand Up, 28. og 29. september på KÅKÅ/Påfyll
    1. oktober: Museumslørdag. Gratis inngang på samarbeidende museer

For fortløpende informasjon om lokale arrangementer, se Forskningsdagenes Facebook-side og Forskningsdagenes websider Der finner du både omtaler og påmeldingslenker.

Finn frem:

Diverse steder i Stavanger-regionen.