10. jan. 2022
kl. 19:30–20:30

Hvilke plattformer er barna våre på, og hvordan kan vi bidra til trygg og god bruk?

Meld meg på

Beskrivelse

Frode Rensel skal gi oss et grundig innblikk i sosiale medier; Instagram, Snapchat, Facebook og TikTok – hva de er, hvordan de brukes og hvordan vi som foreldre kan bidra til positiv, god og trygg bruk av sosiale medier for barna våre. I tillegg skal vi innom trygg bildedeling på nett, hva er greit og hva er ikke greit. Basert på den erfaringen Barnevakten har gjort over tid vil vi få ta del i noen problemstillinger og eksempler på god så vel som dårlig bruk av både sosiale medier og bildedeling.

Om foredragsholderen

Foredragsholder Frode jobber som sosialpedagogisk rådgiver og lærer (matematikk og musikk) i full tid, er far til fire og står midt i det som vi lærere og foresatte står overfor av utfordringer, på og utenfor nettet. Som fotballtrener for en gjeng 10-åringer, ser han også hvordan skjermen har inntatt fotballarenaen. Frode har også jobbet mye med psykisk helse i skolen i mange år, og har holdt webinaret «Confident me» for It's learning og Dove som handler om barn og unge og kroppspress i medier.

Om gjennomføring

Høsten 2021 håper vi det vil være mulig med fysisk oppmøte i kombinasjon med streaming. Seminaret vil da gjennomføres i Forskningsparken. Vi følger de til en hver tid gjeldende smittevernregler. Nærmere informasjon kommer.

Om Foreldreprat x Tech nights

Tekna er brennende opptatt av hvordan vi kan oppmuntre barna våre til å dyrke nysgjerrighet, være tålmodige i møte med utfordringer og la seg begeistre av læring. I webinarserien Foreldreprat x Tech nights tar vi opp spørsmål rundt teknologi, skjermbruk og sosiale medier hos barn i barneskolealder. Vi mener at foreldre trenger mer informasjon om hva slags teknologi og hvilken programvare barna våre møter både i og utenfor skolen. Denne foredragsserien er primært lagt opp for foreldre med barn i barneskolen, fra 1.-7. trinn.

Les mer her!

Samarbeidspartnere

  • forskningsparken
  • Sintef
  • Uio

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Realfag og utdanning

Geolab for barn fra 10 til 12 år

25. sep.
kl. 16:00–18:30

Realfag og utdanning

Høstens skumleste byvandring

24. okt.
kl. 18:55–20:30
Ilen kirke, TRONDHEIM

Realfag og utdanning

Lærerprat: Fra student til lektor

2. nov.
kl. 18:30–19:30