8. nov.
kl. 19:30–20:30

De store plattformene kjemper om å holde på oppmerksomheten din hele døgnet. Om ‘digital detox’ og andre måter å begrense mediestrømmen på.

Meld meg på

Beskrivelse

Vi lever i en oppmerksomhetsøkonomi. Pushmeldinger, varsler, click-bait, streaks, likes og konkurranser brukes for å øke tidsbruken, bygge vaner, styrke tilhørighet, og stimulere til produksjon og deling av innhold. Mange gleder seg over mulighetene mediene gir for kontakt, informasjon og avkobling. Samtidig beskriver mange mediestrømmen som forstyrrende og invaderende. Mange tar mediepauser, setter tidsgrenser eller avtaler situasjoner og steder som skal være mediefrie, for eksempel soverommet eller middagsbordet.

Om foredragsholderen

Foredragsholder Trine Syvertsen er professor ved UiO og leder for et forskningsprosjekt om digital frakobling. Hun har skrevet boka: Digital detox: The Politics of Disconnecting (2020).

Om gjennomføring

Høsten 2021 håper vi det vil være mulig med fysisk oppmøte i kombinasjon med streaming. Seminaret vil da gjennomføres i Forskningsparken. Vi følger de til en hver tid gjeldende smittevernregler. Nærmere informasjon kommer.

Om Foreldreprat x Tech nights

Tekna er brennende opptatt av hvordan vi kan oppmuntre barna våre til å dyrke nysgjerrighet, være tålmodige i møte med utfordringer og la seg begeistre av læring. I webinarserien Foreldreprat x Tech nights tar vi opp spørsmål rundt teknologi, skjermbruk og sosiale medier hos barn i barneskolealder. Vi mener at foreldre trenger mer informasjon om hva slags teknologi og hvilken programvare barna våre møter både i og utenfor skolen. Denne foredragsserien er primært lagt opp for foreldre med barn i barneskolen, fra 1.-7. trinn.

Les mer her!

Samarbeidspartnere

  • Forskningsparken
  • Sintef
  • UiO

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Realfag og utdanning

Høstens skumleste byvandring

24. okt.
kl. 18:55–20:30
Ilen kirke, TRONDHEIM

Realfag og utdanning

Lærerprat: Fra student til lektor

2. nov.
kl. 18:30–19:30

Realfag og utdanning

Klimakveld for lærere

11. nov.
kl. 17:00–20:00