31. okt.
kl. 19.00–20.30
Streaming, VIDEO

Lær om rettigheter knyttet til innovasjon i arbeidsforhold.

Meld meg på

Det sentrale temaet for kurset er hvilken betydning forskjellige avtaler kan ha. Vi vil se på hva arbeidstakere bør, og ikke bør, gjøre ved inngåelse av arbeidskontrakt på feltet.

Vi vil fokusere på:

  • Betydningen av avtaler om taushetsplikt, konkurranseforbud, bedriftshemmeligheter og lojalitetsplikt. Når har du plikt til å fortelle arbeidsgiver om noe du har funnet opp, men som egentlig ikke har noe med ditt arbeidsforhold å gjøre?

  • Hva skjer når det blir endringer i arbeidsforholdet, for eksempel ved virksomhetsoverdragelse og den nye eieren vil ha andre regler i din arbeidskontrakt?

  • Hva skjer med dine rettigheter når du kjøper aksjer eller opsjoner i selskapet du jobber i, for eksempel i nystartede virksomheter?

Kursholder Arve Vaale-Hallberg har jobbet i Tekna siden 1998, som advokatfullmektig/advokat siden 2000. Han jobber ved Teknas juridiske avdeling og har der fagansvaret for medlemsbistanden knyttet til spørsmål om rettigheter til egen innovasjon i arbeidsforhold.

Han har opphavsrettigheter som spesialfag fra universitetet og har i en årrekke gitt råd til medlemmer om deres rettigheter til egne oppfinnelser mv. Han fører saker for domstolene og Meklingsnemnda om arbeidsgivers adgang til å overta ansattes oppfinnelser og ansattes rett til vederlag når slik overføring skjer. 

Hør gjerne også podkasten Hvem eier ideene dine?

  • Arve Vaale-Hallberg

    Advokat

    Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening