26. jan
kl 16:30–18:30

Digitalisering, den 4. industrielle revolusjonen, big data er begreper alle snakker om i dag. Dette foredraget vil gi et innblikk i hvordan Bane NOR gjennom Smart vedlikehold programmet er på god vei inn i denne endringen. Tilgjengelig kommunikasjon, åpne dataprotokoller, gode verktøy som er enkle å bruke gjør at vi nå tar våre første store trinn inn i tingenes internett.

Meld meg på

Beskrivelse

DELTA SELV OM fagmøtet er fulltegnet; følg DIREKTESENDING FRA FAGMØTET via pc eller annen mobil enhet. Les mer og finn lenke til direktesending >> (trenger ikke påmelding for å følge sendingen).

Bane NOR har som de første trinnene innført tilstandsovervåking av infrastrukturkomponenter som sporveksler, anlegg for sporvekselvarme, overvåking av rullende materiell m.fl. Flere andre områder deriblant kjøreledningen/strømavtaker står for tur.

Sporveksler overvåkes ved enkle metoder. «Det er utrolig hvor mye man kan få ut av en strømkurve/omleggingsprofil» kommenterte en medarbeider. Gjennom denne metoden oppdages mange feil før de blir kritiske, og hindrer togframføringen. Når man i tillegg kombinerer målingen med historien fra vedlikeholdsdatabasen, med værmelding, med varmeinstallasjonen, med forsinkelsestimer - da oppnås en helhet vi ikke har vært i stand til å ha tidligere.

  • Hva får vi ut av dette?
  • Hva gjør dette med arbeidsoppgavene og -metoden for ulike involverte i organisasjonen?
  • Hvordan endrer vi oss og hvilke nye krav stilles til oss?
  • Hvilken kompetanse trenger vi?

Noe av oppgavene kan erstattes, og nye viktige oppgaver kommer til.

Foredragsholder er Anna Gjerstad som vil gi innblikk i de tekniske systemene, hvordan data snakker sammen og ikke minst hvordan dette som arbeidsverktøy blir ivaretatt innenfor Bane NOR. Anna Gjerstad er prosjektleder for programmet Smart vedlikehold.

Finn frem:

Møterom Darwin, 4. etasje

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Samferdsel, infrastruktur og areal

Grunnervervsdagene 2017

Samferdsel, infrastruktur og areal

Connected vehicle

14. feb
kl 08:30–12:30

Samferdsel, infrastruktur og areal

Infrastrukturdagene 2017

14.–15. feb