28.–29. okt.

Her får du oversikt over teknologien som ligger bak fysikk-baserte digitale tvillinger. Vi ser på bruksområder, fordeler og utfordringer.

Meld meg på

Kurset gir et utmerket utgangspunkt for deg som vil finne ut av om dette er noe din virksomhet kan ha nytte av eller om du bare vil lære litt mer om digitale tvillinger, hva det er og hva det kan gjøre.

I kurset ser vi på digitale tvillinger som konsept og skisserer muligheter og utfordringer. Vi går ikke i detaljer om hvordan du rent konkret programmerer en digital tvilling men vi underviser i hvordan en digital tvilling passer inn i forretningsmodellen, hvordan den skaper verdi og hva omkostningene/investeringer er.

Læringsutbytte:

 • Du får en nyttig oversikt over teknologien som ligger bak fysikk-baserte digitale tvillinger.
 • Du vil lære å skille mellom prosjekter som passer seg for digitale tvillinger, og hvilke som ikke gjør det.
 • Du vil få anledning til å utforske muligheter dette kan gi for din virksomhet.
 • Du vil få et innblikk i hvordan en digital tvilling kan påvirke omsetningen
 • Du vil forstå hvordan du kan kombinere data-basert analyse med fysikk-basert analyse og hvordan du kan gjøre nøyaktige prediksjoner basert på selv veldig små datamengder.
 • Du vil få forslag på praktiske next-steps du kan gjøre om du ønsker å lage din egen digitale tvilling.

En ny verden av muligheter:

En digital tvilling er kombinasjonen av all informasjon en organisasjon har om et spesifikt produkt, inkludert sanntidsoperasjons-data som blir direkte overført mens produktet er i bruk. Når du kombinerer dette med fysikkbaserte analyser får du verdifull innsikt om produktet som kan skape en ny verden av muligheter!

Med oppdatert sanntidsdata om produktet kan du til enhver tid vite nøyaktig hvor mye av levetiden til produktet som gjenstår, selv når produktet har blitt utsatt for belastning utenfor det som var planlagt. Dette gjør at du kan optimalisere vedlikehold, og at du i enkelte tilfeller kan forlenge driftstiden til produktet. Eller kanskje virksomheten din skal begynne å selge produktet som en tjeneste i stedet? Digitale tvillinger vil muliggjøre betydelige kostnadsreduksjoner i fremtiden. Du kan også optimere prosesser ved å forstå de bedre, både med datamodeller, fysiske modeller og overvåkning.

Undervisningsform:

Kurset består av forelesninger, oppgaver, casepresentasjoner og diskusjoner. Casene og opgavene tar utgangspunkt i reelle situasjoner for å være så matnyttige som mulig.

Målgruppe:

Kurset passer for ledere og ingeniører som er nysgjerrig på Digitale tvillinger og hvordan de fungerer. Det vil ikke gå i detaljer om hvordan man rent konkret programmerer en digital tvilling, men er et utmerket sted å begynne for virksomheter som på sikt vurderer å gjøre dette eller som mangler overblikk over hvordan man kommer videre fra prototypen.


Meld meg på

Se program


Dette er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter.

Les mer om Tekna premium her!
Skriv ut

Oppdatert program kommer på plass i løpet av våren.

Når det gjelder det praktiske så starter vi opp med det faglige kl. 0900 begge dager og avslutter kl. 1600. Lunsj fra 1130 - 1230.

 • Håkon Bull Hove

  Technical consultant

  EDR & Medeso AS

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

Github kurs

29. sep.
kl. 17:00–20:00

IT og tele

Testledelse

10.–11. nov.