Norsk Treteknisk Institutt, Forum for trekonstruksjoner, WoodWorks, Tekna og NITO er vertskap for dette kurset i anledning kursdagene i Trondheim 12-13 januar 2022.

Meld meg på

Beskrivelse

Det bygges stadig mer i tre og bruk av tre i store bygg og konstruksjoner blir stadig mer aktuelt. Økt fokus på miljø og bærekraft bidrar også til at tre i økende grad blir vurdert som et alternativ i både store og små byggeprosjekter, men hvilke erfaringer har vi pr dato innenfor:

  • Prosjektering og planlegging av trekonstruksjoner ved bruk av parametrisk design.
  • Hybride konstruksjonsløsninger.
  • Hvilke muligheter ligger i gjenbrukstre.
  • Knutepunkter i større trekonstruksjoner.

Dette vil du få høre mer om:

Hvordan bruke parametrisk design i prosjektering og planlegging av trekonstruksjoner. Her vil det også bli presentert aktuelle eksempler fra Sveitiske Lehman gruppen som blant annet har levert trekonstruksjoner til Gardermoen lufthavn og Swatchbygget i Biel.

Hvordan benytte stål og betong i kombinasjon med tre for å få det beste ut av hvert materiale. Her vil det også bli vist praktiske eksempler fra Cree buildings som blant annet har levert Life Cycle Tower ONE i Dornbirn og Siemens Campus i Erlangen.

Hvordan kan gjenbrukstre brukes industrielt i KL-Tre (massivtre), og hvordan kan en sirkulærverdikjede se ut. Byggeavfall er en av de største forurensningsproblemene i Europa. Loopfront har utviklet en plattform som bidrar til at byggematerialer og inventar kan resirkuleres gjennom ombruk eller som råstoff for produksjon av nye materialer. De vil presentere plattformen som vil kunne skape en helt ny sirkulærverdikjede

En teoretisk tilnærming til knutepunkter i større trekonstruksjoner med aktuelle eksempler.

Prosjektleder for bygg i WoodWorks, Magne Løfaldi og møteleder Knut Amund Skatvedt, håper at arkitekter, entreprenører, utbyggere, bestillere, leverandører og andre vil vite mer om hvilke erfaringer vi har med bruk av tre.

Hold av dagene, mer informasjon kommer!

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg, anlegg og eiendom

(P1) Kurs i tilslagskontroll

Bygg, anlegg og eiendom

BIM i prosjektgjennomføringen og driftsfasen

30. aug.
kl. 09:30–16:30