1. des.
kl. 16.00–18.30
SALT (SALT - Art & Music), OSLO

Dette er årets happening for deg som setter pris på god arkitektur, ingeniørkunst og betong.

Meld meg på

Trysfjordbrua, kontorbygget Pir i Ålesund og surfer-annekset U121 i Lofoten er finalister til Betongtavlen 2022. Under betongtavlearrangementet 1. desember vil du få presentasjoner av de tre veldig forskjellige men svært flotte prosjektene.

Trysfjordbrua
Ny E39 vest for Kristiansand forkorter reisetiden betydelig for store strekninger. Nå står 19 kilometer ny vei klar for trafikk etter fire års byggetid. Av flere bruer skiller Trysfjordbrua seg ut med 534 meters lengde over Trysfjorden. Brua er bygget som fritt-fram bygg, og prosjektingeniørene og entreprenøren strakk seg langt for å lage en effektiv konstruksjon som også skulle ha reduserte klimagassavtrykk.

Prosjektering er utført av Norconsult i samarbeid med Aas-Jakobsen AS, byggteknisk rådgiver er Norconsult, AF Gruppen er entreprenør med Kruse Smith Anlegg som betongentreprenør. Betongen er levert fra Ribe Betong.

Kontorbygget Pir i Ålesund
Ålesund er en by med sterk identitet. Med byggingen av Pir har byen fått et nytt og moderne kontorbygg, sentralt ved kaia. Med sin røde og fasetterte fasade så markerer det seg tydelig, men fargen spiller godt på lag med fargepaletten i jugendbyen. Bygget representerer på mange måter det hverdagslige men det er utført med omtanke for detaljer og på en måte som vil stå seg over tid.

Arkitekt for Pir er Mad arkitekter i samarbeid med Sandbakk og Pettersen Arkitekter AS. Ålesund bygg er entreprenør, med PEAB K. Nordang som betongentreprenør. Spenncon har levert betongelementene.

Surfe-annekset U121 i Lofoten
U121 er et lite, men innholdsrikt, rødmalt anneks i betong på et ikonisk surfested. Bygget preges av en godt gjennomtenkt og effektiv planløsning, med høy kvalitet på materialer og utførelse. Utvendig er det også laget benker i plasstøpt betong, med integrert belysning. Alt dette i godt samspill med et rehabilitert hovedbygg. Her er alt lagt til rette for aktive dager med kort gangavstand til surfestranda.

Arkitekt for prosjektet er HALLSTEIN, entreprenør og betongleverandør er Lofoten Entreprenør AS og rådgivende ingeniør er DIFK – Dipl.Ing.Florian Kosche.

Bli med på Betongtavlen 2022 der de flotte finalistprosjektene blir presentert og vinner blir kåret.

Arrangementet er gratis, men vi ønsker likevel at du melder deg på.

Arrangementet er i samarbeid med Betongfokus.

Skriv ut

16.00 - 16.30

Lett bevertning og mingling

16.30 - 16.45

Velkommen ved NB og NAL

Gisle Nataas, NAL og Cecilie Hagby, Norsk Betongforening

16.45 - 17.15

Presentasjon av Trysfjordbrua

Harald J. Solvik, Nye Veier - Frederik Spang og Pauline Frydenlund, AF Gruppen -Asbjørn Gjerding-Smith , Norconsult -Finn Erik Espegren, Kruse Smith Anlegg

17.15 - 17.45

Presentasjon av Pir

Anna Solevågseide, Pir Cowork og Magnus Asker Pettersen, Mad Arkitekter

17.45 - 18.15

Presentasjon av U121

Hallstein Guthu, HALLSTEIN

18.15 - 18.30

Annonsering av vinner av Betongtavlen 2022

Juryleder Vetle Houg, Betongfokus

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg, anlegg og eiendom

Koordinatorskolen

30. nov.–14. des.

Bygg, anlegg og eiendom

Betongrehabiliteringsdagene 2022

Bygg, anlegg og eiendom

Plan og bygningsloven i praksis – TEK 17

7.–8. des.