21. apr.
kl. 15:00–16:00
Microsoft Teams, Nettbasert

Hvordan kan man inspisere eldre spennarmerte bruer og hva er tilstanden på etterspente bruer fra 60- og 70- tallet i Norge? Bli med på Betongcast nr. 14 og hør Roy Antonsen og Lise Bathen, begge Statens vegvesen, gjennomgå resultater fra Statens vegvesens forsknings- og utviklingsprosjekt "Bedre bruvedlikehold" samt hva som er veien videre.

Meld meg på

Beskrivelse

Broer representerer en enorm verdi i vegnettet. Spennarmerte bruer har i all hovedsak, få alvorlige feil og den levetid som forutsatt den gang de ble prosjektert. Likevel oppstår det tidvis alvorlige ulykker på verdensbasis hvor broer med ulike spennsystemer kollapser. Ett stort antall broer i verden er nå mer enn 50 år gamle og er spesielt utsatt for korrosjon og utmatting.

Hva er situasjonen i Norge? Fra 1960-tallet til i dag er det bygget et stort antall norske bruer med etterspent armering. I all hovedsak har bruene få alvorlige feil og har en forventet levetid som forutsatt den gang de ble prosjektert.

  • Hvordan følges broene i det norske vegnettet opp?
  • Hva ligger til grunn for evalueringen av spennsystemene?
  • Hva var typisk for utførelse på 60- og 70-tallet kontra dagens utførelse?
  • Hvordan inspisere eldre spennarmerte bruer? Statens vegvesens forsknings- og utviklingsprogram «Bedre bruvedlikehold» og veien videre

Webinaret sendes via Teams. Følg sendingen fra din egen stue eller kontor og benytt anledningen til å stille spørsmål til foreleserne.

Påkoblingsenke til livesendingen får du i bekreftelsesmailen når du melder deg på.

Finn frem:

Livestream

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg, anlegg og eiendom

Plan og bygningsloven i praksis – TEK 17

20.–21. apr.
Zoom, Nettbasert

Bygg, anlegg og eiendom

Nettkurs (A0S) Sikkerhetskurs for båndbilsjåfør og pumpeoperatør. Selvstudium fra 18. februar

21. apr.
kl. 13:00–15:00
Microsoft Teams, Nettbasert

Bygg, anlegg og eiendom

Sprengningsarbeider