
Hvordan kan man inspisere eldre spennarmerte bruer og hva er tilstanden på etterspente bruer fra 60- og 70- tallet i Norge? Bli med på Betongcast nr. 14 og hør Roy Antonsen og Lise Bathen, begge Statens vegvesen, gjennomgå resultater fra Statens vegvesens forsknings- og utviklingsprosjekt "Bedre bruvedlikehold" samt hva som er veien videre.
Broer representerer en enorm verdi i vegnettet. Spennarmerte bruer har i all hovedsak, få alvorlige feil og den levetid som forutsatt den gang de ble prosjektert. Likevel oppstår det tidvis alvorlige ulykker på verdensbasis hvor broer med ulike spennsystemer kollapser. Ett stort antall broer i verden er nå mer enn 50 år gamle og er spesielt utsatt for korrosjon og utmatting.
Hva er situasjonen i Norge? Fra 1960-tallet til i dag er det bygget et stort antall norske bruer med etterspent armering. I all hovedsak har bruene få alvorlige feil og har en forventet levetid som forutsatt den gang de ble prosjektert.
- Hvordan følges broene i det norske vegnettet opp?
- Hva ligger til grunn for evalueringen av spennsystemene?
- Hva var typisk for utførelse på 60- og 70-tallet kontra dagens utførelse?
- Hvordan inspisere eldre spennarmerte bruer? Statens vegvesens forsknings- og utviklingsprogram «Bedre bruvedlikehold» og veien videre
Webinaret sendes via Teams. Følg sendingen fra din egen stue eller kontor og benytt anledningen til å stille spørsmål til foreleserne.
Påkoblingsenke til livesendingen får du i bekreftelsesmailen når du melder deg på. OBS! Det er sendt ut ny lenke onsdag morgen. Bruk den! Finner du ikke lenken kan du logge deg på her