27. okt.
kl. 18.00–20.30
Vestsiden ungdomsskole, KONGSBERG

Vestsiden ungdomsskole ble bygget som plusshus i massivtre med blant annet solenergi og hydrogenlager. Allerede før de første elevene var på plass, fikk kommunen og KKE en klimapris for dette banebrytende prosjektet. Tekna inviterer til foredrag og omvisning ved prosjektleder Hallvard Benum.

Meld meg på

Beskrivelse

Vestsiden Ungdomsskole ble bygd med målsetning om å ligge i verdenssjiktet innen grønn energi. For å oppnå dette er alt er gjennomtenkt: fra utformingen av bygningene til materialene og teknologien som er tatt i bruk.

Skolen er bygget i massivtre, med solceller, bergvarmepumpe, CO2-varmepumpe og flere energilagre. Korttidslagring skjer ved hjelp av en batteribank og en vanntank på 8000 liter. Men det vil også bli mulig å lagre overskuddsenergi fra sommeren til senere på året.

Teknologien som skal brukes er banebrytende – solstrålene bidrar til å danne hydrogen som lagres i metallhybrid på avansert vis. En hydrogenenergikontainer til Vestsiden Ungdomsskole er under bygging i utlandet og skal leveres til våren.

Prosjektleder Hallvard Benum starter med en presentasjon av prosjektet. Så tar han oss med på en omvisning der vi får se en rekke av løsningene i dette unike skolebygget med egne øyne.

Program:

  • 18:00 Presentasjon
  • Ca. 19:00 Omvisning
  • Ca. 20:00 Enkel servering

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Energi og klima

Sjømat fra fjæra

9. nov.
kl. 17.00–19.00

Energi og klima

Bedriftsbesøk: Gjøvik Energisentral

16. nov.
kl. 18.00–20.00
Eidsiva energisentral Gjøvik, GJØVIK