20. aug.
kl. 18:00–19:30
Eydehavn Museet, EYDEHAVN

Bli med på et lærerikt besøk på industri- og arbeidermuseet i Arendal.

Meld meg på

Beskrivelse

Vi begynner med en kopp kaffe i hagen, og dersom det tillates mht korona blir det noe søtt å bite i. Her blir det også en kort introduksjon om museet.

Deretter blir det omvisning inne i mindre grupper. Temaene er Sam Eyde, utvikling av industribedriftene i Eydehavn og framvekst av arbeidersamfunnet.

Vi overholder de til enhver tid gjeldene smittevernreglene, og maks antall er begrenset til 20 personer.

Eydehavn Museet

Eydehavn Museet er et industri- og arbeidermuseum i Arendal kommune. Museet åpnet i 1982 og ligger i Nesbyen på Eydehavn, som i dag er et antikvarisk spesialområde.

Museets 2. etasje rommer en leilighet restaurert og innredet som en arbeiderbolig fra 1920-årene. De øvrige lokalene inneholder Sam Eyde-rommet, som benyttes til møterom, fagbevegelsens rom med bl.a. fagforeningsfaner og utstillingen "Marens minner", en utstilling om kystkvinners arbeid i eldre tid. Museet har i tillegg skiftende utstillinger og magasin i kjelleren.

I jubileumsåret 2013 åpnet vi en utendørs utstilling plassert i Eydehavns gater. Utstillingen er basert på gatenavn med personnavn og gir et innblikk i Eydehavns historie gjennom disse personene. Utstillingen er fortsatt åpen, hele året, hele døgnet.

Les mer om museet på KUBENs hjemmesider.

Finn frem:

Adresse: Nesgata 11, 4810 Eydehavn