15. feb.
kl. 18.00–21.00

Bli med på et spennende besøk hos en av regionens virkelige hjørnesteinsbedrifter. Det blir en grundig orientering om Glencore med fokus på det nye kobberanlegget der det også blir en omvisning.

Meld meg på

Beskrivelse

Vi møtes klokken 18.00 ved inngangen til nytt bygg rett utenfor inngangsporten. Bygget er merket «Safe Work» og det er parkering foran bygget. Omvisningen tar ca tre timer. Vi får utlevert nødvendig verneutstyr, og ved påmelding må alle oppgi skonummer slik at vi får vernesko som passer.

Innhold og informasjon

Glencore er en av de største industribedrifter på Sørlandet. I tillegg til den avanserte produksjonen, driver bedriften et aktivt utviklingsarbeid. Med økende energikostnader er kompetansen til de ansatte en av de viktigste parameterne til Glencore. Dette er en glimrende muligheter for medlemmer av Tekna til å lære mer om Glencore (og kanskje vurdere framtidige jobbmuligheter).

De har nylig utviklet en energieffektiv kobber-elektrolyseprosess ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand. Anlegget er nettopp satt i produksjon og vil ved en kobberproduksjon på 30 000 T/år redusere energi forbruket på Nikkelverket med 26 GWh. Dette er første fullskala implementering av konseptet og gir et rekordlavt strømforbruk. Kobberanlegget har en investeringskostnad på 1160 mill kr og er bygget som et visningsanlegg for kobberprodusenter og andre industrielle prosesser av samme art. Enova har bidratt til den nye teknologien med totalt 380 mill kr.

Bedriften har satt maks 30 deltakere grunnet omvisningen. Så her må dere være raske med påmelding.

Seniorinitiativ

Dette er et initiativ ledet av seniorer i Tekna Vest-Agder. Vi kommer til å teste ut noen arrangementer fremover som er laget av og for seniorer, men som arrangementene fra Tekna Ung er alle medlemmer velkommen!