11. feb.
kl. 18:00–20:00
Norcem AS Sementfabrikk Dalen, BREVIK

Styret i Tekna Telemark avdeling inviterer sine medlemmer til orientering om Norcems virksomhet i Brevik og planene om et fullskala karbonfangstanlegg. På slutten gjennomfører vi årsmøtet for Telemark avdeling.

Meld meg på

Beskrivelse

Norcem AS er den eneste produsenten av sement i Norge, har en årsproduksjon på om lag 1,2 millioner tonn sement og har ca. 180 ansatte. Fabrikken ble etablert i 1916 under navnet Portland Dalen cementfabrikk, og er i dag blant de ledende sementfabrikker i Europa på bruk av alternative brensler. De alternative brenslene er basert på avfall fra husholdninger og industri.

Norcem og HeidelbergCement har utviklet planer om et fullskala karbonfangstanlegg ved sementfabrikken i Brevik. På bedriftsbesøket vil Kjell Skjeggerud og Tor Gautestad gi oss en orientering om Norcems CO2 nullvisjon og planene som vil kunne gjøre Norcem Brevik til verdens første sementfabrikk med CO2 rensing.

Den siste halve timen av møtet settes av til gjennomføring av årsmøtet for Telemark avdeling. Innkalling med dagsorden, årsberetning, budsjett for 2020 og valgkomiteeens innstilling finner du her. Som vanlig ved årsmøte blir det servert kaffe og kake. Velkommen!

Bilparkering er rett ved kontorbygningen/kantina på Norcem Brevik.

Finn frem:

Kantina på fabrikken