Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Norge og romfart

Tema: Infrastruktur

Norsk romfartshistorie og satellitter

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 6. mars 2012 Streaming

Norge som romfartsnasjon. Hør Rolf Skår fortelle historien.

Norsk romvirksomhet

Norge har lenge vært en romfartsnasjon. Romfart ligger i 2021 (oppdatert) under Nærings- og fiskeridepartementet. Det gjør også Norsk Romsenter, som har som mål at «Norge i 2015 skal være det land i verden som har størst nytte av rommet». Norsk Romsenter mener vi har bedre muligheter til å utnytte rommet enn andre nasjoner fordi vi ligger så langt nord og siden satellittene som samler inn mest nøyaktig informasjon om jorden går i bane nær polene.

Tidligere leder av Norsk Romsenter (1997-2006), informatikeren og kybernetikeren Rolf Skår kom til Teknisk Museum 06.mars 2012 og fortalte om vår romfartshistorie. Han kunne blant annet fortelle at romvirksomheten er en større økonomi i Norge enn norsk skogindustri.

Les også