Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av planter

Tema: Bio- og klima

Sirkulær økonomi: biomaterialer og bioraffinering

Oppdatert: 26. sep. 2022 Streaming

I dette seminaret utforsker vi hvordan biobaserte materialer kan brukes fra småskala til storskala industrielle prosesser, i bioraffinerier eller ved bruk av bioprosessering for å skape biobaserte bærekraftige produkter og løsninger. Vi presenterer denne voksende industrien fra ulike perspektiver, fra forskning og utvikling til industrialisering og investorperspektivet.

Norsk lakseeksport er antatt å femdoble seg frem til 2050. Samtidig vet vi at 70% av CO2 utslippene i lakseoppdretten kommer fra fôr. Dette åpner opp nye industrielle vekstområder for Norge. Nye bærekraftige løsninger trengs i fôrproduksjonen både til sjøs og på land. 
Tre, organisk avfall og andre biobaserte materialer er ressurser som kan utnyttes. Ved å bruke mikroorganismer, enzymer eller kjemikalier kan disse materialene omdannes til nye matvarer, fôr, legemidler, drivstoff eller andre materialer.

Arrangementet er et samarbeid mellom Tekna, The Life Science Cluster og NMBU. Les mer og finn programmet på engelsk!

Tekna Biotek

Tekna Biotek jobber for kunnskapsformidling og nettverksbygging innenfor en bred definisjon av fagområdet, som biomedisin, molekylærbiologi, ernæring og matvitenskap. Vi jobber også for gode vilkår for forskning, innovasjon og næringsliv, og svarer på høringer, arrangerer politiske debatter og lager politiske utspill. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også