Illustrasjonsbilde av bioprospecting

Bio- og klimabloggen

Bioprospektering - hva er det?

15. mars 2021 Streaming

Biprospektering er definert som systematisk søk etter nyttige produkter fra marine bioressurser som blant annet plankton, mikroorganismer, sjødyr og alger. Disse produktene kan utvikles videre for kommersialisering og til fordel for omverden.

I dette opptaket fra et seminar avholdt av Tekna Biotek 3. mars 2021 kan du lære mer om Bioprospektering og få eksempler på flere interessante forskningsprosjekter hvor bioprospektering er brukt.

Hvis du ønsker enda større grad av innsikt i det som skjer innenfor dette feltet arrangerer Tekna en internasjonal konferanse annen hvert år om marin bioprospektering og bioteknologi som heter BIOPROSP. Denne blir normalt holdt i Tromsø knyttet til det gode forskningsmiljøet på arktisk marin forskning. Konferansen har til mål å bidra til at grunnforskning kan ta skrittet videre til anvendt forskning og industrielle produkter.
Programmet:

  1. More about Bioprospecting and Bioprosp Conference, v/Jeanette Hammer Andersen, professor og leder for Marbio
  2. Shipworms, Sugars and Bioplastics, v/Bjørn Altermark, forsker på UIT
  3. Aliivibrio wodanis as a new chassis for enzyme discovery and production: A cold-adapted bacterium with surprising and favorable properties, v/Peik Haugen, professor på UIT

Tekna Biotek

Tekna Biotek jobber for kunnskapsformidling og nettverksbygging innenfor en bred definisjon av fagområdet, som biomedisin, molekylærbiologi, ernæring og matvitenskap. Vi jobber også for gode vilkår for forskning, innovasjon og næringsliv, og svarer på høringer, arrangerer politiske debatter og lager politiske utspill. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. 

Bli med i nettverket

Les også

Relaterte kurs og arrangementer