Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Ledelse og utvikling

Perspektivmeldingen

Publisert: 4. mai 2020 Streaming

Lurer du på hva slags krystallkule som gjør det mulig å se 50 år fram i tid? Her kan du få en del av svaret. Se opptak av presentasjon 12. mai:

SNOW er en familie av langsiktige makroøkonomiske modeller som brukes i SSB - fortrinnsvis for å svare på analysespørsmål knyttet til klimapolitikk, utslippsframskrivninger og internasjonalt klimasamarbeid.

SNOW-NO er en versjon som brukes for langsiktige makroøkonomiske problemstillinger for Norge. Økonomien er avhengig av utviklingen i resten av verden, men forholdene i utlandet tas som gitt. Modellen tar innover seg hvordan bedrifter, husholdninger og offentlige tjenester endrer atferd og teknologiske valg som følge av politikk, trender eller sjokk fra utlandet.

Modellen er brukt for å studere effekter av Norges klimamål og ulike politikkvirkemidler. Den brukes også av Finansdepartementet for langsiktige framskrivninger av klimagassutslipp fordelt på sektorer og gasser. En annen mye brukt modell i SNOW-familien er SNOW-GLO som brukes for regionale og globale problemstillinger, slik som effekter av EUs energi- og klimapolitikk, effekter på karbonlekkasjer av nasjonal/regional politikk eller av Parisavtalen.

Les også