Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ivar Horneland Kristensen

Tema: Ledelse og utvikling

Ledelse til frokost: Kriseledelse

Oppdatert: 21. apr. 2022 Streaming

Plutselig rammer krisen oss. Det forutsigbare er borte, og fotfestet er byttet ut med fritt fall. Hva gjør du som leder når krisen inntreffer?

Hva skjedde den dagen for 2 år siden, da pandemien slo beina under oss? Klarte du som leder å stå i «stormen», hvem ble dine viktigste støttespillere og hva foregikk på «bakrommet»? Hvorfor takler noen organisasjoner kriser bedre enn andre?

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, er en av lederne som har følt på kroppen hva det vil si å være leder i en krisesituasjon.

Vi får høre hans fortelling om hva som foregikk da pandemien traff oss. Hva han tenkte og gjorde, og ikke minst hva fungerte og ikke?

Ifølge Ivar virker lederes evne til å leve seg inn i og handle i kritiske situasjoner direkte inn på organisasjonens evne til å yte godt i de vanskelige fasene – og i ettertid. Han mener at lederens ferdigheter vil prege organisasjonens muligheter til å lære, heles og vokse i kjølvannet av dramatiske hendelser. Organisasjonen er avhengig av lederen for å sette i gang aktiviteter, ritualer og felles prosesser i kollegiet.

Virke organiserer medlemmer fra et bredt spekter av handel- og tjenestebedrifter og mange av disse ble hardt rammet av tiltakene som ble innført 12. mars 2020.

Les også