Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Ledelse og utvikling

Lansering av landets første trakasseringsbarometer

Publisert: 28. apr. 2023 Streaming

Hva vet vi egentlig om hvor utbredt trakassering er på norske arbeidsplasser? Statsråd Anette Trettebergstuen får presentert resultatene fra Norges første trakasseringsbarometer og deltar i en debatt om resultatet.

Over fem år etter at Metoo-bevegelsen satte problemet med seksuell trakassering på agendaen har vi fortsatt lite kunnskap om omfanget av trakassering i norsk arbeidsliv. Det er på tide å løfte problemstillingen på nytt, og nå med fakta og innsikt som forteller oss hvor det er behov for å rette innsatsen.

Tekna, Parat, LO, Handel og Kontor, Fellesorganisasjonen, Fagforbundet og Likestillings- og diskrimineringsombudet, har derfor gått sammen med Kantar Public om den første landsdekkende spørreundersøkelsen som skal kartlegge forekomsten av trakassering og spesielt seksuell trakassering i norsk arbeidsliv. Forskerne Hannah Helseth (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress) og Anja Sletteland (Oslo Met) har fungert som faglig støtte.

Dette er blant spørsmålene undersøkelsen vil gi svar på: hvem er utsatt for trakassering og hvem er det som trakasserer. Når skjer trakasseringen, hvordan har den trakasserte selv opplevd situasjonen og har det blitt varslet og satt i gang tiltak?

Det blir en presentasjon av resultatene i trakasseringsbarometeret etterfulgt av en paneldebatt med disse deltakerne:

  • Likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap)
  • Lederen av Parat, Unn Kristin Olsen
  • Likestillings- og diskrimineringsombudet ved Bjørn Erik Thon
  • LOs førstesekretær, Julie Lødrup
  • Visepresident i Tekna, Elisabet Haugsbø
  • Andre nestleder Lena Reitan fra Handel og Kontor

Les også