Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Four Business Superheroes

Ledelsesbloggen

Arbeidsglede, endringsglede og Mindfulness for ledere

Tekst av John M. Raaheim 14. nov. 2014

Hvordan få frem den gode følelsen som vi kaller arbeidsglede? Hvordan skape opplevelser for andre mennesker slik at de begynner å tenke og handle annerledes? Hvordan kan du bli flinkere til å styre egne reaksjoner?

 

Arbeidsglede er følelsen av å ha det godt på jobben, av å trives med kollegene, av å tenne på arbeidsoppgavene du har og av følelsen av å gjøre en forskjell. Arbeidsglede er at det du gjør gir synlige resultater som blir sett og anerkjent av kolleger du arbeider sammen med, de du arbeider for og av ledelsen. Den 2. desember i år vil fysioterapeut og HMS-rådgiver Tore Grøndalen fortelle deg mer om dette og hva som skaper slike opplevelser på gode arbeidsplasser..

Endringsledelse handler om å ha tro på at det går an å lede endring, tro på at ideer og planer for endring kan realiseres slik at organisasjoner endres reelt, ikke bare som en nytegning av organisasjonskartet. Vellykket endringsledelse forutsetter at mennesker begynner å tenke og handle annerledes, gamle mønstre brytes og nye etableres. Det må skapes endringsglede. Organisasjonskart endres med tastetrykk. Mennesker endres ved opplevelser og erfaring. Hvordan? Den 2. desember kl 14.00 vil statsviter og ledelseskonsulent Jon Fredrik Alfsen gi deg 30 minutters kresj-kurs i endringsledelse, om du er tilstede.

Mindfulness for ledere, ja hvorfor ikke? Mindfulness er en metode for selvhjelp som stammer fra buddhismen. Du lærer deg å løse psykiske problemer gjennom nøytral observasjon av egne følelser. Ved å øke bevisstheten din om hvordan du har det, uten å endre følelsene, kan du styre reaksjonene dine på det som skjer rundt deg. Alt i følge teorien bak metoden. Den 2. desember kan du også få en innføring i mindfulness av skandinavias ledende ressurs på feltet professor emeritus Andries Kroese.

Teknas lederkonferanse 2014 er møteplassen den 2. desember. Der møter du Grøndalen, Alfsen og Kroese og mange andre interessante foredragsholdere og inspirerende konferansedeltakere. Mer om konferansen og programmet venter på deg på Teknas nettsider. Her kan du også være med på å feire Teknas ledelsesprogram GILA i sitt 35. år.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer