Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Four Business Superheroes

Tema: Ledelse og utvikling

Arbeidsglede, endringsglede og Mindfulness for ledere

Tekst av John M. Raaheim Publisert: 14. nov. 2014

Hvordan få frem den gode følelsen som vi kaller arbeidsglede? Hvordan skape opplevelser for andre mennesker slik at de begynner å tenke og handle annerledes? Hvordan kan du bli flinkere til å styre egne reaksjoner?

 

Arbeidsglede er følelsen av å ha det godt på jobben, av å trives med kollegene, av å tenne på arbeidsoppgavene du har og av følelsen av å gjøre en forskjell. Arbeidsglede er at det du gjør gir synlige resultater som blir sett og anerkjent av kolleger du arbeider sammen med, de du arbeider for og av ledelsen.

Endringsledelse handler om å ha tro på at det går an å lede endring, tro på at ideer og planer for endring kan realiseres slik at organisasjoner endres reelt, ikke bare som en nytegning av organisasjonskartet. Vellykket endringsledelse forutsetter at mennesker begynner å tenke og handle annerledes, gamle mønstre brytes og nye etableres. Det må skapes endringsglede. Organisasjonskart endres med tastetrykk. Mennesker endres ved opplevelser og erfaring.

Mindfulness for ledere, ja hvorfor ikke? Mindfulness er en metode for selvhjelp som stammer fra buddhismen. Du lærer deg å løse psykiske problemer gjennom nøytral observasjon av egne følelser. Ved å øke bevisstheten din om hvordan du har det, uten å endre følelsene, kan du styre reaksjonene dine på det som skjer rundt deg. Alt i følge teorien bak metoden.

 

Les også