Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Skrive historie

Tema: Ledelse og utvikling

5 tips til deg som jobbsøker

Tekst av Inger-Lise Myklestu Publisert: 14. des. 2017

Hvem er du og hvordan vil du fremstå? Hvordan får du frem DIN historie?

Hvem er du og hvordan vil du fremstå? Hvordan får du frem DIN historie?

Som jobbsøker er det viktig å være trygg på hvem du er og hvordan du vil fremstå. Hva vil du fortelle?
Det blir stadig mer viktig å være bevisst på sine egne styrker og kunne fremheve sin egen kompetanse. Arbeidsgivere ønsker ofte spisskompetanse. «Personlig branding er den offentlige gjengivelse av din person, dine ferdigheter i den utforming som fremmer dine muligheter best mulig” (Horn, 2007), slik er beskrivelsen på hva som gjelder når du vil spisse historien din.

Her får du noen tips til å fremheve hvordan du vil fremstå:

1) Hvordan vil du fortelle din historie?

Skriv fortellingen om deg selv. Beskriv hvordan du fikk den stillingen du har i dag og arbeid deg bakover gjennom historien din. Til slutt velger du de mest relevante og spennende delene som du ønsker å fokusere på og fremhever disse.

2) Ærlig budskap

Du må være ærlig og ekte i det du formidler. Det er viktig å få frem at du har en ekte og troverdig historie (Tom Hill, University of Bath). Dette må gjenspeiles i både hva du sier og hvordan du fremstår. Viser du interesse for et spesielt tema, kan du forsterke dette ved å følge det opp i andre sammenhenger slik at interesser, holdninger og det du gjør samsvarer. På den måten viser du at du står for budskapet ditt.

3) Få frem dine kjerneverdier

Hvordan vil familie, venner og kjente beskrive deg med noen få ord? Kjenner du deg igjen? Er det slik du ønsker å bli beskrevet? Gjør disse til dine personlige kjerneverdier og vis i arbeidet ditt at du står for disse verdiene.

4) Ny karriere

Ønsker du en annen karrierevei eller ønsker du deg over i en annen bransje? Da er tipset at du begynner å vise frem dine ferdigheter på dette området. Engasjer deg og vis din interesse, les deg opp, gå på kurs, etc.

5) Nettverk

Plei nettverket ditt ved å være aktiv på sosiale medier. Skriv selv eller delta i diskusjoner og del innlegg. Du kan bli lagt merke til ved å være aktiv innen eget fagfelt.

Les også