Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Einar Westre

Tema: Energi

Utfordres kraftsystemet av klimapolitikken?

Oppdatert: 9. mars 2022 Streaming

Hør siviløkonom Einar Westre snakke om de store farene for kraftsystemene i kjølvannet av fornybar- og klimapolitikken.

Foredraget gir et historisk perspektiv på det som har skjedd, inkludert lovutvikling i Norge og EU og tilhørende endringer i kraftsystemet. Foredragsholderen snakker blant annet om kraftbalansen i Norge/Norden/EU, kraftflyt inn og ut av Norge. 

  • Hva fungerer, og hva fungerer ikke?
  • Hva er likheter og ulikheter, og fordeler og ulemper ved AC/DC?

Foredragsholderen synliggjør at ensidig satsing på vind og sol samtidig med nedbygging av konvensjonell produksjon gjør oss mye mer sårbare og fører til destabilisering av kraftsystemene. En viktig delkonklusjon er at skal vi nå frem i klimapolitikken, er CCS en uunngåelig løsning.

Om foredragsholderen:

Einar Westre er siviløkonom. Han har vært direktør i Energi Norge i 16 år, 6 år i tyske MVV Energie AG, 3 år i Statnett, samt rådgiver i Oslo Lysverker, NVE, partner i Norsk Kraftmegling / SKM og finansrådgiver i NRK.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Les også