Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
2grader

Tema: Energi

Togradersmålet – vi har dårlig tid

Tekst av Ane Hagtvedt Publisert: 19. nov. 2015

Hovedbudskapet i årets 2°C-rapport er at det grønne skiftet ikke skjer hurtig nok.

Hovedbudskapet i årets 2°C-rapport er at det grønne skiftet ikke skjer hurtig nok. Rapporten ble lansert 18.november.

Det er Norsk Klimastiftelse som står bak publikasjonen, med Tekna som en av hovedsamarbeidspartnerne.

– Vi ønsker med 2°C å speile utviklingen gjennom vitenskapelig baserte artikler i en form som er tilgjengelig også for folk utenfor forskningen. Det er viktig å få frem fakta for de som skal ta beslutninger. Og det er viktig å skape legitimitet i opinionen for nødvendige tiltak. Målet med 2°C er å påvirke utviklingen i en klimavennlig retning, sier daglig leder i Norsk Klimastiftelse Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Se opptak fra lanseringsarrangementet, et frokostmøte som kunne tilby foredrag fra en rekke forskere som la frem ny kunnskap om klimaendringene.

Tekna har støttet klimaformidlingsmagasinet 2°C siden 2013. Formålet med prosjektet er å nå ut med oppdatert og forståelig informasjon om henholdsvis klimaendringer og klimaløsninger til dagens og morgendagens beslutningstakere.

Se opptak fra Tekna om klimaendring.

Les også