Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
kraftkabler og mast mot vakker lilla himmel

Tema: Energi

Energiforsyning og råvaresituasjon i Norge og i Europa

Oppdatert: 23. nov. 2022 Streaming

Fornybar energi krever ny gruvedrift og store nye satsninger vi foreløpig ikke har sett. Hvilke utfordringer er knyttet til kraftpris versus omstilling og utvikling av norsk industri?

Foredraget dreier seg om Norge, kraftpris og omstilling. 
Smedshaug  kommer også inn på hvordan fornybar energi er en «metallifisiering» av økonomien som krever ny gruvedrift og store nye satsinger vi foreløpig ikke har sett.

Foredragsholder:

Christian Anton Smedshaug har vært daglig leder i AgriAnalyse siden 2011. Han arbeider bredt med spørsmål knyttet til økonomi, utvikling og spørsmål knyttet til verdikjeden for både energi og jordbruk. Han er cand.scient. fra Universitetet i Oslo og dr.scient. i økologi fra Norges Landbrukshøgskole, nå NMBU. Han har arbeidet med internasjonal handelspolitikk, EU, WTO og OECD i Landbruks- og matdepartementet, og som assisterende statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Han har også skrevet flere bøker og aviskronikker

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også