Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Pipene til et kjernekraftverk

Tema: Energi

Kjernekraft - fakta og myter

Oppdatert: 24. feb. 2022 Streaming

Hva vet vi egentlig om kjernekraft? Og er det noen grunn til å være skeptisk?

Har du sett HBO-serien Tsjernobyl, men fikk liksom ikke helt taket på hva kjernekraft faktisk er?

Kjernekraft, eller var det atomkraft det het? Finnes det ubåter som går på kjernekraft? Og hva er den svære røyken som kommer ut av de gigantiske pipene? Dette og mye mer skal du få svar på live fra Litteraturhuset i Trondheim!

Se miniseminar med to eksperter på feltet:

  • Tore Kanstad,
    Sivilingeniør Tore Kanstad har vært med å stifte interesseorganisasjonen Klimavenner for kjernekraft, og er opptatt av både det ingeniørvitenskapelige men også de klimapositive sidene ved å ha kjernekraftverk i Norge.
  • Balint Teglasy
    Balint er utdannet innenfor kjernefysisk ingeniørvitenskap ved RWTH Aachen i Tyskland og har i flere år jobbet med sikkerhet på et sveitsisk kjernekraftverk. Nå bor han i Trondheim og forsker på sikre kontrollsystemer.

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også