Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Is blaa

Tema: Energi

Industrielle transkritiske CO2-anlegg

Tekst av Erik Hoksrød Publisert: 21. aug. 2017 Streaming

Se video fra temamøte om større industrielle transkritiske CO2-anlegg. Norsk Kjøleteknisk Forening har invitert Advansor til å holde foredrag.

Norsk Kjøleteknisk Forening inviterte til kveldsmøte om større industrielle transkritiske CO2-anlegg og der Advansor var bedt om å holde foredrag. Advansor er en av de største produsentene av denne typen utstyr. De snakket om erfaringer fra installasjons-, drifts- og servicekostnader på et CO2 anlegg med 3500 kW kjølekapasitet levert i Nederland.

Kuldebransjen er inne i en periode med store endinger når det gjelder foretrukne tekniske løsninger samt utfasing av syntetiske kuldemedier.
Fokuset har tidligere hovedsakelig vært på kommersielle kuldeanlegg, men denne gang var fokuset på utviklingen i den industrielle delen av kuldebransjen. Her har man tradisjonelt benyttet ulike typer anleggsløsninger med Ammoniakk som kuldemedium, men utviklingen av kuldeanlegg med Karbondioksid (CO2) har resultert i at man ser en endring i anleggsløsninger også her.

Se opptak av arrangementet her:

Advansor: Større industrielle transkritiske CO2 anlegg sammenlignet med tradisjonelle NH3 løsninger.
Utdrag av presentasjon som skal holdes ved Atmosphere i Berlin 25.-27. september.
Av Mark Kristensen, Industrial Sales Manager og Vlad Babych, Project Manager, Advansor

Plenumsdiskusjon. Hvilke erfaringer har den norske kuldebransjen, og hva mener man om bruken av TC CO2-anlegg til industri i fremtiden?

Se tidligere opptak fra Norsk Kjøleteknisk Forening eller se hvilke andre nettverk og arrangementer Tekna kan tilby innen fagområdet energi.

Les også