Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Plattform i delvis siluett froskeperspektiv

Tema: Energi

Hva gjør oljebransjen for å omstille seg til det grønne skiftet?

Oppdatert: 21. nov. 2021 Streaming

Se to foredrag om hvordan sokkelen omstiller seg til det grønne skiftet. Om sokkelens mest ambisiøse mål om reduserte karbonutslipp og om kortreist strøm fra vindkraft til plattformene.

Sokkelens mest ambisiøse mål om reduserte karbonutslipp? v/ Axel Kelley, Environmental Manager, Lundin Energy Norway
Med sin bærekraftstrategi har Lundin Energy Norway satt mål av seg om å bli karbonnøytrale fra 2023, samtidig som deres operasjoner gjennomføres på en trygg måte. Lundin Energy Norways bærekraftstrategi bygger på FNs bærekraftsmål og støtter aktivt de ti prinsippene i FNs Global Compact om menneskerettigheter, arbeidsmiljø, antikorrupsjon og miljø gjennom hele verdikjeden. Axel Kelley vil presentere både overordnede mål og tiltak selskapet har iverksatt, samt de mer detaljerte målene og aktivitetene boreavdelingen har implementert for sine rigg-operasjoner. Dette inkluderer tett oppfølging av selskapets borerigger og leverandører, og fokus på energiledelse, reduksjon av drivstofforbruk, insentivmodeller, teknologiutvikling og tilgjengelige løsninger for kontinuerlig å redusere utslipp.

Offshore vind – kortreist strøm til plattformer på norsk sokkel.
v/ Stig Waage, VP Business Development, Odfjell Drilling AS/Odfjell Oceanwind AS
Helt siden tidlig på syttitallet har Odfjell navnet vært forbundet med sterke leveranser innen boring og brønn på norsk sektor. Grunnleggeren av selskapet. Abraham Odfjell sa tidlig at det kom til å ligge rigger som perler på en snor langs norskekysten. I dag ser vi klart at fremtiden det er kraft fra flytende vind. De samme instinktene som vår grunnlegger hadde allerede på slutten av sekstitallet er driveren bak Odfjell Oceanwind. Våre flytende flyttbare offshore vind enheter gir operatører av olje og gass plattformer mulighet til å redusere CO₂ utslippene med 60-70% og det allerede før 2025. Dette hadde ikke vært mulig uten den kunnskap som Odfjell Drilling har bygget seg opp om operasjon og vedlikehold av flytende enheter i de tøffeste av værforhold som finnes.

Tekna Olje og gass var arrangør. 

Tekna Olje og gass

Tekna Olje og gass er nettverket som holder deg oppdatert på det siste innenfor energisektoren. Møt andre som jobber med samme problemstillinger som deg selv og skaff deg ny innsikt og kompetanse gjennom å delta på kurs og arrangementer.
Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også