Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sterk sol på mørk blå himmel

Tema: Energi

Flytende solceller - hør om hvorfor dette er smart

Oppdatert: 2. nov. 2021 Streaming

Solceller har festet grepet som en av våre viktigste kilder til fornybar energi, men potensialet er fremdeles stort. Det er også havet. Hør om hvordan solceller kan settes ut på sjøen og hvorfor dette viser seg å være smart.

Hør forelesere fra tre norske selskaper som alle satser stort på flytende solceller.

  • Glint Solar presenteres av CTO John Modin. Glint Solar har utviklet en digital løsning for å lokalisere de områdende som har best utgangspunkt for flytende solkraft.
  • Sunlit Sea presenteres av PhD Per Lindberg. Per er CEO selskapet og vil fortelle om deres smarte konsept for flytende solceller.
  • Moss Maritime presenteres av Senior Naval Architect and Project Manager Ingrid B. Lome. Hun vil gi en introduksjon til Xolarsurf-designet og snakke om deres pilotprosjekt på Frøya.

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også