Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av rapport

Tema: Energi

Energy Transition Outlook

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 11. apr. 2018 Streaming

Hør om økt energieffektivitet som vil bidra til at verdens energibehov vil flate ut før 2030, – hvordan skiftet til fornybar vil sikre at halvparten av energiforbruket kommer fra fornybar i 2050, men hvordan vi allikevel ikke vil nå utslippsmålene som er nødvendige for å nå målene i Parisavtalen.

DNV GLs virksomhet er knyttet til både fornybar og fossil energi. De kan derfor levere uavhengige og objektive prognoser for energiutviklingen. Deres rapportserie Energy Tranistion Outlook 2017 ser på prognosene til fornybar energi og olje og gass frem mot 2050, i tillegg til de maritime konsekvensene.
Faggruppe for energi, industri og miljø inviterte professor Bent Erik Bakken fra DNV GL for å presentere prognosene 11. april.

Hør om økt energieffektivitet som vil bidra til at verdens energibehov vil flate ut før 2030, – om hvordan skiftet til fornybar vil sikre at halvparten av energiforbruket kommer fra fornybar i 2050, men hvordan vi allikevel ikke vil nå utslippsmålene som er nødvendige for å nå målene i Parisavtalen.
I prognosene er verden inndelt i ti regioner med store forskjeller. Hvordan får vi med de fattige regionene der fossil energi dominerer fullstendig?

Se opptak av presentasjonen:

FEIM 11 April 2018 – Energy Transition Outlook – DNV GL Bent Erik Bakken (PDF)

Du kan finne en hel rekke opptak fra tilsvarende FEIM arrangementer
Se også andre opptak fra arrangementer innenenergi.

Les også