Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Mørk silhuett av to personer med vernehjelm mot kveldshimmel med høyspentledning

Tema: Energi

Energikrisen i Europa - hva betyr det for Norge?

Oppdatert: 8. mars 2022 Streaming

Europa har opplevd en ekstrem prisoppgang på energi siden tidlig høst 2021. Dette har igjen ført til at deler av Norge har sett en mangedobling av strømprisen. Samtidig har Norge hatt rekordstort eksportoverskudd i 2021 grunnet ekstrem prisøkning på gass, samt svært høye oljepriser. Hva er de underliggende årsakene til disse prisfluktuasjonene, og hva kan vi vente oss av prisutvikling i fremtiden? Hva betyr dette for Norge?

Tekna Olje og gass og Tekna Klima har invitert fremtredende foredragsholdere med bred erfaring i å forstå dette komplekse samspillet mellom markedskrefter, energiomstilling og politikk.

Programmet

 • DNVs Energy Transition Norway: Prognoser for kraftsituasjonen og klimamålene for Norge
  Forskningsleder for energiomstilling Sverre Alvik, DNV
 • Energikrisen i Europa – hva nå? Sett fra en politiker i opposisjon
  Politiker Ketil Solvik-Olsen, Frp
 • Energikrisen - hvordan kan vi forklare dagens strømpriser
  Prof. Asgeir Tomasgard fra NTNU
 • Hva er det som driver strømprisene – teknisk sett? Om hvordan prisene settes i kraftmarkedet.
  Ivar Husevåg Døskeland, Statnett

Tekna Olje og gass

Tekna Olje og gass er nettverket som holder deg oppdatert på det siste innenfor energisektoren. Møt andre som jobber med samme problemstillinger som deg selv og skaff deg ny innsikt og kompetanse gjennom å delta på kurs og arrangementer.
Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også