Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjon av strøm gjennom ledninger

Tema: Energi

Energikommisjonens rapport: Mer av alt, raskere

Oppdatert: 18. apr. 2023 Streaming

Trenger vi virkelig mer av alt og kan det gå for raskt? Tekna inviterer til debatt om energikommisjonens rapport. Hvordan skal Norge komme seg ut av energikrisen?

Energi- og strømkrisen dominerer norsk politikk. Et viktig grunnlag for diskusjonen er lagt med Energikommisjonens rapport. Med tittelen «Mer av alt, raskere» er hovedbudskapet tydelig. Samtidig synliggjør rapporten uenighet om en rekke av forslagene, herunder hovedanbefalingen om at Norge må sette konkrete mål om å øke produksjonen av fornybar energi innen 2030.

Hvor raskt kan vi faktisk bygge ut fornybar energi i Norge, med de natur- og arealkonfliktene dette innebærer? Kan «mer av alt, raskere» gi dårligere løsninger og dyrere energiproduksjon? Hva er viktigst å prioritere, hvis Norge skal utvikle arbeidsplasser og industri som konkurrerer på teknologiutvikling og kvalitet? Og hva er de viktigste tiltakene for å bruke energien mer effektivt? Dette er noen av spørsmålene som skal diskuteres i denne debatten.

Du møter:

  • Berit Tennbakk, medlem i Energikommisjonen og partner i Thema Consulting
  • Petter Støa, Forskningsdirektør i SINTEF Energi
  • Arne Vatnøy, kommunikasjonsdirektør i Norwegian Offshore Wind
  • Øyvind Leistad, direktør for samfunnsøkonomi i Enova
  • Møteleder: Synnøve Konglevoll, seniorrådgiver i Tekna

Les også