Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Svalbard energiforsyning

Tema: Energi

Energiforsyning på Svalbard

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 24. apr. 2019 Streaming

Energiforsyning på Svalbard - Hvordan skal denne sikres når gruvedriften legges ned? FEIM inviterer til diskusjon. Er kjernekraft en løsning?

Hvordan skal man sikre en energiforsyning på Svalbard når gruvedriften legges ned?

Foreløpig holdes en kullgruve i drift på Svalbard for å dekke energibehovet lokalt. Kull er ikke forenelig med norsk klimapolitikk. Hvilke andre muligheter finnes det for energiforsyning på Svalbard? Er det her vi bør satse på kjernekraft med Thorium?

FEIM inviterte til foredrag og diskusjon 24. april

Foredragsholderne Per Ivar Wethe og Kjell Traa presenterte problemstillingen og eventuelle løsningsforslag for denne utfordringen.

Se opptak fra presentasjonene og diskusjonen

Hans Borchsenius introduserer temaet og foredragsholderne

Kjell Traa
Kjell Traa, sivilingeniør fra NTH har hatt en rekke ledende stillinger i Statoil fra 1983 til han pensjonerte seg i 2001. Etter dette har han drevet egen konsulentvirksomhet.
Energiforsyning på Svalbard (Del 3)

Per Ivar Wethe
Per Ivar Wethe, cand.real i fysikk fra Universitetet i Oslo er tidligere forsker, informasjonssjef og overingeniør (nukleær sikkerhet) ved Institutt for Energiteknikk (IFE) på Kjeller.

Seniortanken – Kjernekraft Svalbard

Spørsmålsrunde og diskusjon

Se opptak fra flere arrangementer i skjæringsfeltet mellom energi og klimaSeniortanken – Kjernekraft SvalbardEnergiforsyning på Svalbard (Del 3)

Les også