Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Energiewende

Tema: Energi

Energiewende

Oppdatert: 29. mars 2023 Streaming

Tysklands energipolitikk i lys av nye realiteter.

Norge er tett knyttet til Europas, og spesielt Tysklands, energimarked. Debatten raser her hjemme om importerte høye strømpriser. Foredraget vil beskrive Tysklands energipolitikk, Energiewende, de siste 30 årene og frem til dagens situasjon.

Hovedvekten legges på dagens situasjon og hvordan Tyskland tenker seg å dekke sitt energibehov på en bærekraftig måte på kort og lang sikt. Hva ønsker Tyskland at Norge skal bidra med?

Her tenker vi først og fremst på hvordan de mener at Norge kan hjelpe Tyskland med regulerbar vannkraft og leveranse av grønt og blått hydrogen.

Foredragsholder Arndt von Schemde

Arndt von Schemde er Partner i THEMA Consulting. Han har doktorgrad i matematikk fra London School of Economics and Political Science (LSE), hvor han blant annet utførte forskning innen spillteori, det vil si matematisk analyse av konflikt og strategisk samhandling.

Han har også en mastergrad i økonomi fra LSE og tyske universitetsgrader i både matematikk og økonomi. Han har vært sentral i flere multiklientstudier og modellprosjekter for store nordiske og europeiske kraftselskaper samt myndighetsorganer.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Les også