Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
en elbil lades

Tema: Energi

Elbilbatterier er bra, men hvor miljøvennlig er de?

Oppdatert: 6. des. 2023 Streaming

Elbiler heies på som klimahelt. Men batterier er ikke helt uten miljøpåvirkning.

Hvordan ser batteriproduksjon ut fra et livssyklus-perspektiv? Hvor mye ressurser er nødvendig for å elektrifisere verdens bilpark, og hva kan gjøres med batteriene når de kan ikke kan brukes lenger?

I foredraget vil Christine Hung gi oss en oversikt over miljøkonsekvenser og ressursforbruk ved produksjon av elbil-batterier, og fortelle oss hva som skjer med de brukte.

Om Christine Hung

Christine Hung er forsker i SINTEF Community, avdeling for Mobilitet. Hun er utdannet ingeniør og har PhD i industriell økologi fra NTNU. Hun har jobbet med miljøvurdering og livsløpsanalyse (LCA) i mer enn 10 år og forsker på miljøpåvirkning av mobilitet og batterier.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også