Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Vanndam

Tema: Energi

Eksport av elektrisk energi, eller bruk hjemme i norsk kraftkrevende industri?

Oppdatert: 14. apr. 2021 Streaming

Hvilke rammebetingelser trenger vi for at det blir investert i utvikling av mer og grønnere industri i Norge?

Verden skal omstilles til å produsere og å bruke fornybar energi. Norge har et unikt utgangspunkt ved at vi har nesten 100 prosent fornybar kraftproduksjon i dag og veldig gode muligheter til å produsere mer. Vår utfordring er å omstille forbruket av energi og å samtidig øke verdiskapingen. Likevel har vi en intens debatt om hvorvidt vi har nok strøm , om vi skal eksportere strøm eller bruke den til å utvikle mer og grønnere industri her hjemme.

Om foredragsholderne:

Jon Erling Fonneløp og Kristian Blindheim jobber med energiomstilling i Energi Norge og kommer for å innlede om hvilke rammebetingelser som må på plass for at Norge skal lykkes med en grønn omstilling og samtidig sørge for økt verdiskaping. Energi Norge er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, som representerer selskapene som produserer, transporterer og leverer fornybar energi i Norge.

Les også