Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Strømledninger, vindmølle og  utslipp

Tema: Energi

Dilemmaet energibehov og klimagassutslipp

Oppdatert: 18. nov. 2022 Streaming

Energibehov, vekst og klimaeffekt medfører energiutfordringer. Det grønne skiftet, med realisering av lavutslippssamfunnet, innebærer en enorm omstilling og energiomlegging.

Hvordan ser fremtidens energisammensetning ut og hvordan ventes energibruken å påvirke klimagassutslippene? Dette er avhengig av hvilke virkemidler myndighetene vil sette inn for å redusere utslippene, og av forventet teknologi-, kostnads- og markedsutvikling.

Klimagassutslipp og energimiks/-behov henger tett sammen. Hva tåler planeten vår med tanke på temperatur? Hvilke føringer gir det på energimiks?
Hva kan Norge gjøre og hva gjør EU?

Innlegg ved:

  • Jon Ødegård Hansen, Vice President Global Energy Systems hos Rystad Energy
  • Asgeir Tomasgard, Professor, Director FME NTRANS, Director NTNU Energy Transition Initiative
  • Mats Rinaldo, deputy ETO Director,  DNV

På plenumssamtalen møter du i tillegg til innlederne:

  • Knut Moestue, Kontorsjef/ COO, UN Global Compact Norge/ Norway
  • Egil Tjåland, leder av fagnettverket Tekna Olje og gass. Til daglig; Institutt for geovitenskap og petroleum på NTNU

Eirik Norman Hansen er møteleder.


Se opptak fra en rekke arrangementer og foredrag som handler om energi. De spenner fra kjernekraft, fornybar energi og til olje og gass. Du kan også finne en rekke opptak fra arrangementer som omhandler klimagassutslipp.

Tekna Olje og gass

Tekna Olje og gass er nettverket som holder deg oppdatert på det siste innenfor energisektoren. Møt andre som jobber med samme problemstillinger som deg selv og skaff deg ny innsikt og kompetanse gjennom å delta på kurs og arrangementer.
Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også