Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ardendalsuka

Tema: Energi

Arendalsuka – sett fra Tekna Olje og gass

Tekst av Ragnar Gjengedal Publisert: 26. sep. 2019

Les Tekna Olje og gass sine refleksjoner fra Arendalsuka

Arendalsuka har blitt en viktig møteplass for politikere og interesseorganisasjoner for å diskutere norsk politikk og utfordringer vi står overfor.
I den forbindelse er det mange politikere og interesseorganisasjoner som ønsker å fase ut olje og gassindustrien og å omstille de som jobber der.
Tekna Olje og gass hadde plukket ut noen møter vil ville være tilstede på. Hoved-tematikken gikk innenfor energipolitikk, klimaspørsmål og høyere utdanning. I tillegg var vi tilstede på noen andre foredrag som foredrag knyttet til eksportnæringene. Spesielt ønsket vi å være tilstede på Tekna Student sine arrangement.

Noen viktige observasjoner:
Tekna Student hadde flere gode arrangement, som var bra besøkt. Jeg synes studentene viste seg fram som gode Tekna-ambassadører som jeg håper foreningen vil få stor glede av i årene som kommer.
Det er mange politikere som kapper om å ville «fase ut» olje og gass-industrien. Dette står i sterk kontrast med det viktige bidraget som kommer fram fra norsk eksport. Verdiene Norge eksporterte i 2017 var for olje og gass for 600 milliarder, leverandørindustrien for 300 milliarder og resten av eksporten var om lag 100 milliarder.

Hva vi i Tekna Olje og gass kan gjøre:
Det kom fram blant annet i en debatt mellom Equinor, Aibel og NVE at olje- og gassindustrien er en næring hvor Norge er verdensledende. Nye virksomheter og kompetanse vil bli bygget ut fra den hvor vi allerede er god. Et konkret eksempel er flytende offshore vind som bruker blant annet transformator-plattformer som baserer seg på teknologi fra olje-plattformer.
Ungdommer må få vite at det å jobbe i en industri som er verdensledende gjør deg også attraktiv i andre bransjer. Tekna-medlemmer sitter på slik kompetanse.

Torsdag 16. august arrangerte Tekna Student møte sammen med Norsk Olje og Gass Oljeutdannet til arbeidsløshet eller grønt skifte?.

Stikkord: Tekna Olje og gass

Les også