Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: IKT

Hva er egentlig maskinlæring?

Oppdatert: 17. feb. 2022 Streaming

Hva er egentlig maskinlæring? Denne nye teknologien dukker stadig opp i media, og er blitt et motebegrep som mange bruker, men ikke alle forstår.

Maskinlæring som verktøy har allerede hatt stor betydning for mange samfunnsområder, fra automatisering av offentlige tjenester til optimalisering av sjakkstrategier. I dette engasjerende foredraget får du lære om de grunnleggende prinsippene som maskinlæring er bygget på. Dette er ikke en teknisk gjennomgang av metoder, men en forklaring på de grunnleggende prinsippene som maskinlæring bygger på.

Foredragsholder Ole Magnus Brastein kombinerer sin doktorgrad i maskinlæring med lang praktisk erfaring i industriell utvikling i et foredrag som passer for alle, også uten teknisk bakgrunn. Ole Magnus Brastein er førsteamanuensis ved USN i Porsgrunn på institutt for elektro, IT og kybernetikk. Han leverte i fjor sin ph.d-avhandlig rundt temaet smarthus og energibruk, der han har praktisert utstrakt bruk av flere maskinlæringsmetoder.

Les også