Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Blokkjede-illustrasjon og portrettbilde av Hans-Petter Nygård-Hansen.

Tema: IKT

Hva er blokkjedeteknologi?

Oppdatert: 14. sep. 2022 Streaming

Blockchain-industrien har vokst eksponentielt det siste tiåret. I de første årene dreide det seg kun om kryptovalutaer. Etterhvert har flere forskere og teknologientusiaster begynt å se på hvordan denne teknologien kan benyttes i andre bransjer.

Takk for engasjementet rundt vårt arrangement om blokkjedeteknologi. Det er viktig for Tekna å skape arenaer for debatt. Det må understrekes at alle som deltar i slike arrangementer ytrer sine egne meninger og at dette ikke er noe som vi i Tekna står inne for.

Tekna Ung inviterte til å lære og høre på diskusjon om blokkjedeteknologi med programleder Hans-Petter Nygård-Hansen!

Hør om hva blokkjedeteknologi er og hvordan det fungerer, hvordan det påvirker samfunnet og perspektiver for framtiden.

 • Hva er egentlig blokkjedeteknologi?
 • Er blokkjedeteknologi revolusjonerende?
 • Kan denne teknologien endre internettindustrien?
 • Er vi enige om potensialet av teknologien?
 • Er det hensiktsmessig å investere i denne teknologien?

Det er så mange spørsmål! Og til slutt: kan vi bruke andre teknologier istedenfor blokkjedeteknologi og når er det hensiktsmessig?

Programmet

 • Trenger vi blockchain? v/Kristian Gjøsteen, Institutt for matematiske fag, professor

  Trenger vi blokkjeder i alle tilfeller? Blokkjeder er veldig opphauset. Foredraget gir en enkel innføring i hvordan blokkjeder og smarte kontrakter virker og hvordan vi kan erstatte dem med enklere kryptografi og rimeligere tillitsmodeller.

 • Hva er blockchain? v/Stephan Nilsson

  Hva er samfunnspåvirkningen og brukspotensialet til blokkjedeteknologi? I dette foredraget lærer vi om hva blockchain er og hvordan teknologien brukes i dag for å gjøre verden vår sikrere, mer bærekraftig og sirkulær.

 • Debatt med
  Anthon Stade Søegaard
  , Senior Manager Ernst & Young AS
  Kristian Gjøsteen, Professor NTNU Inst for Matematiske Fag
  Stephan Nilsson, CEO og medgründer av UNISOT og
  Christian Torp, Leder for faglige nettverk i Tekna.

Om Hans-Petter Nygård-Hansen

Hans-Petter er ektemann, pappa, kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, konferansier, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem – Kommunikasjon som tar deg Fremover. Han skriver om hvordan teknologi påvirker hvordan vi lever, leker, lærer og jobber på HansPetter.info og snakker om det på podkasten «Teknologitrender» og i YouTube-serien «Teknologi i kjelleren til Hans-Petter».

Les også