Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Mythbuster-

Tema: IKT

Fra myter og moter til evidensbasert IT-utvikling

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 5. feb. 2014 Streaming

Hvorfor ender vi opp med å tro på myter og ting som ikke er sanne? Hvordan kan vi vite at noe er bygget på god kunnskap og hvordan skal vi gå frem for å sikre at det er kunnskap vi bygger antagelser på?

Foredrag av Magne Jørgensen:

Magne Jørgensen innledet med å fortelle om hvordan vi ender opp med å tro på ting som ikke er sanne (myter). Han trekker frem mange gode hverdagseksempler på myter, hvordan de blir til og hvordan de lever videre. For eksempel at bindersen er norsk og at barn blir hyperaktive av sukker.
Videre snakket Magne om hvordan vi bør gå fram for å finne ut om noe er bygget på god kunnskap eller ikke.
Foredraget omfattet mekanismene for motedannelser i IT-utviklingsfagfeltet. I tillegg får du høre om hvordan man gjør viktige valg og beslutninger i IT-bransjen, det vil si hvordan man innhenter og evaluerer evidens for metoder, verktøy etc.

Del to etter pause:

Magne Jørgensen er professor ved Simula Research Laboratory og tilknyttet forskningsgruppen Globale Infrastrukturer ved Institutt for Informatikk ved UiO.

Sammen med professorene Barbara Kichenham ved Keele og Tore Dybå ved UiO har han utviklet prinsipper for en mer evidensbasert (kunnskapsbasert) systemutviklingsprofesjon.

Les også